Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 вересня 2010, 12:22 Суспільство
У Запоріжжі ДАІ посилила контроль над маршрутними перевізниками
У Запоріжжі ДАІ посилила контроль над маршрутними перевізниками

У Запоріжжі - облава на маршрутників. Правоохоронці поставили їм ультиматум: якщо перевізники не дотримуватимуться правил - жодних попереджень, каратимуть жорстко.

З самого ранку на основних магістралях Запоріжжя - посилені наряди ДАІ. В зоні особливої уваги - маршрутні таксі. За словами правоохоронців, усі автоперевізники отримали ультиматум іще в п'ятницю. Мовляв, безладу на дорозі - зась. Каратимуть з максимальною суворістю.

Андрій Топчий, керівник сектору УДАІ в Запорізькій області:

- Мы провели беседу с руководителями, предложили им беседу провести соответственно с водителями с каждым и объяснить, что состояние аварийности у нас не позволяет спокойно смотреть на эту ситуацию, и мы дали два дня, чтобы руководители довели до водителей эту ситуацию.

Судячи з усього, керівники фірм донесли попередження не до всіх підлеглих. Із самого початку рейду зупинили маршрутку з п'яним водієм.

Водій мікроавтобуса:

- Ну, проблемы дома були трошки пива випив. Но я признаю свою провину.

- А чем вы управляли?

- Та от.

- Маршрутный микроавтобус?

- Ну да.

- Но там же люди...

- Ні, людей не було, я перегоняв просто автобус, на ремонт перегоняв.

Цьому водієві загрожує чималий штраф. 2010-го запорізькі ДАІвці нарахували набагато більше ДТП за участі маршруток, ніж торік. Тож узялися за перевізників міцно. Тільки за один день в обласному центрі оштрафували більше півсотні водіїв маршруток.