Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 вересня 2010, 14:24 Суспільство
На Київщині МНС провели навчання з ліквідації масштабних катастроф
На Київщині МНС провели навчання з ліквідації масштабних катастроф

Чи то війна, чи то кінець світу. На Київщині еменесівці імітували всі можливі природні катаклізми і вчилися, як у таких умовах рятувати людей.

Тут все горить, падає і вибухає. Щоправда, це не кінець світу і навіть не його репетиція. Це так українські рятувальники навчаються боротися із жахливою стихією. Тут зімітували всі можливі катастрофи. Спочатку впав будинок. Першим прибув рятувальний десант. Є тут і жертви під уламками. Їхня акторська гра заслуговує на Оскара.

Уже за кілька хвилин вибухають каністри - це імітують вибух на хімічному заводі. Пожежу гасять танком. А ще за кілька хвилин загорілося все, до чого ще не торкалися руки рятувальників. Будівлі гасили самотужки, а ось ліс - літаком.

Це все - показова гра. У реальних умовах рятувальникові Сергію працювати…

Сергій, рятувальник:

- Я думаю, що важче.

Тренувалися до показу - з тиждень. Сергій переконаний: навчання потрібні

Сергій Міщенко, рятувальник:

- Мы здесь работаем, чтобы слажены все действия были. Ты ждешь от своего товарища полной слаженности, полной самоотдачи.

Що такі навчання потрібні - твердять і урядники.

Михайло Болотських т. в. о. міністра з питань надзвичайних ситуацій України:

- На фоне этих сборов мы продемонстрировали силами и средствами министерства по ЧС наши возможности, которыми мы обладаем.

Екшн відвідали керівники рятувальних управлінь усіх областей України. Щоб всі зрозуміли, як в екстремальних умовах працювати.

Андрій Клюєв, перший віце-прем'єр-міністр України:

- Когда руководитель гражданской обороны у себя в регионе не будет знать, как работать со средствами, как они должны взаимодействовать, в какой последовательности взаимодействия, то как он может ими руководить.