Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 вересня 2010, 13:37 Суспільство
У виправній колонії на Херсонщині теж розпочався новий навчальний рік
У виправній колонії на Херсонщині теж розпочався новий навчальний рік

День знань відзначають сьогодні і в місцях позбавлення волі. Там свято першого дзвоника - без квітів і білих бантів, але не менш урочисте. Його бачили наші кореспонденти.

Святкова лінійка, гімн України, привітання від керівництва департаменту та представників місцевої влади, вручення грамот і навіть святковий концерт. У Дар'ївській виправній колонії, що на Херсонщині, як і в інших таких закладах, розпочався навчальний рік.

Микола, засуджений:

- Замечательное настроение, готов, есть желание, а если есть желание - это основное.

Олег, засуджений:

- То, что было упущено, хочется восстановить, есть время, несколько лет, чтоб они прошли не впустую.

Учителі у школі, переважно, чоловіки. За партами в кількох класах - 170 учнів, наймолодшим по 19, найстаршому - 54. Засуджених ділять на класи за рівнем знань. Початковий тут - п'ятий, де вчать читати й писати.

Сергій Смирнов, директор Дар'ївської середньої школи при виправній колонії:

- Відсотків 70 - слабкі, 30 відсотків є із коледжів навіть, є такі, що вчаться, досить непогані результати.

Школа в колонії - вечірня, уроки - у вигляді консультацій, де обговорюють матеріал, який учні вивчили самостійно. Сумлінне ставлення до навчання всіляко заохочують.

Денис Семенцов, в.о. заступника керівника департаменту виконання покарань у Херсонській області:

- Організація установи може оголосити йому подяку, зняти раніше накладене стягнення, або надати додаткове побачення. В подальшому відношення до навчання враховується при написанні характеристики засуджених і подачі матеріалів до суду, щодо дострокового звільнення.

Атестати випускники отримують такі самі, як і учні звичайних шкіл. Найздібніші за ґратами, заочно здобувають вищу освіту.