Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 серпня 2010, 12:55 Суспільство
У Москві затримано громадянку України, яка намагалася продати свою дочку
У Москві затримано громадянку України, яка намагалася продати свою дочку

У російській столиці міліція затримала луганку, яка намагалася продати свою семиденну доньку. Інформацію про цей випадок поширили московські ЗМІ. 38-річна підозрювана дає свідчення міліції. За тамтешнім законодавством, їй загрожує позбавлення волі на термін від 3-х до 5-ти років. На батьківщині затриманої побували наші журналісти.

У селі Шовкунівці тільки й розмов про шокуючу новину. Їхня землячка в Москві намагалася продати власну дитину й на цьому попалася. Повідомлення чули, але віри не ймуть. Людям важко уявити, що жінка, у якої в селі чоловік та двоє доньок 14-ти і 15-ти років, пішла на такий крок.

Віра Федорівна, сестра затриманої:

- Вона і вперед їздила. Приїзджала і гроші привозила. А що зараз получилось у неї - мені не віриться. Її, наверно, хто-то підставив. Куда-то вона, видно, влізла.

Світлана Образкова в Москву поїхала півтора року тому, кажуть сусіди. Працювала там реалізатором на ринку. З родиною спілкувалась телефоном. Чоловікові та дітям висилала зароблене. Стати гастербайтером змусили обставини. Вдома роботи немає, а кредити допікали.

Валентина Величко, подруга затриманої:

- Начали задержувати гроші. Самі знаєте, починають рости проценти.

- І це її змусило їхати в Москву?

- Так.

Що насправді змусило українку продати щойно народжене немовля, з’ясовують російські правоохоронці. Якщо злочин доведуть, породілля сяде за ґрати. Покарання відбуватиме в Росії.

Ігор Чудовський, юрист:

- Данная женщина должна быть осуждена по статье "торговля людьми" - у нас аналог статья 149 Уголовного кодекса. А дипломатическое представительство Украины должно привлечь органы попечительства и опеки для того, чтобы забрать ребенка в Украину, так как ребенок - гражданин Украины, и позаботиться о его дальнейшем существовании.

Наразі родина затриманої готова виховувати манюню в Україні. Їй вже навіть придумали ім'я - Софійка. Можливо, малу сестричку й віддадуть українцям. А от маму діти, радше за все, побачать не скоро.