Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 серпня 2010, 15:16 Суспільство
Луганські даішники підрахували: у спеку зростає кількість ДТП на 15-20%
Луганські даішники підрахували: у спеку зростає кількість ДТП на 15-20%

Кілька днів перепочинку від спеки - і термометри знову зашкалюють за сорок. Цього літа на Луганщині побито кілька рекордів абсолютних температур, що трималися більше ста років. Даївці вже підрахували - що більша температура, то більше ДТП. Зокрема, в спеку - на 15-20 відсотків.

Євген Соломін, кореспондент:

- Плюс сорок два, такий є новий рекорд абсолютних температур на Луганщині і встановлений він цього тижня. Попередній 41 протримався з 1837 року.

Геннадій в колоні їхав першим. На зебрі зупинився - пропустити пішохода. В цю мить ззаду в його авто в'їхала машина, за нею ще одна.

Геннадій, учасник ДТП:

- Следующие едущие за мной участники дорожного движения оказались не такими расторопными, и произошло непоправимое.

Даївці, які прибули на місце пригоди, кажуть: побиті лише автівки, ні водії, ні пішоходи не постраждали. Виною всьому неуважність кермувальників. Виснажені спекою, вони втрачають пильність.

Ольга Хом'якова, інспектор ДАІ м. Луганська:

- Жара, люди заморены этой спекой, жарой, и реакция снижается водителей. И особенно на нерегулируемых пешеходных переходах. В основном, это касается автомобилей, которые не оборудованы сплитсистемами.

Лікарі переконують: з людьми під час спеки відбувається те саме, що з чайником на плиті - закипає. Якщо вчасно не вжити заходів, все може закінчитися сумно. Тому треба пити багато води та перебувати за кермом не більше 4-х годин.

Тетяна Сичова, лікар-кардіолог Луганської міської лікарні:

- Лучше находиться в тенечке, в обычных условиях. Принимать прохладительные напитки, строго соблюдать рекомендации врача, ну, и не перенапрягаться физически и эмоционально. Это то, что мы можем подействовать.

Між тим, шофери додають і свої рецепти боротьби зі спекою.

Володимир, водій:

- Тяжело.

- Как спасаетесь?

- Вода - всё спасение.

Заза, водій:

- Очень жарко. Спасаемся, воду пьем побольше. Кондиционер включаем, если возможно.

Андрій, водій:

- Не спасает ни кондиционер, ни открытые окна, очень жарко. Плавится асфальт. Люди теряются, водители. Особенно те, у которых мало опыта. Я бы порекомендовал вообще им не выезжать в такую погоду. Это хуже гололеда.

Спеціалісти кажуть: рекордні температури збільшили кількість ДТП на Луганщині на 15-20 відсотків. Синоптики стверджують: висока температура протримається ще тиждень-півтора. На цей час даївці радять водіям утриматись від подорожей, або ж їздити тільки зранку та ввечері, коли не так спекотно.