Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 серпня 2010, 14:56 Суспільство
День незалежності у столиці пройшов без ексцесів
День незалежності у столиці пройшов без ексцесів

В Україні свято - дев'ятнадцята річниця Незалежності. Веселощі в українців тісно межують із застіллям і випивкою. Чи все проходить спокійно - перевіряла Марина Борисполець.

На день незалежності бійка відбувалася просто в центрі столиці. Втім, міліція нікого не розбороняла - то каратисти демонстрували всім перехожим свої вміння. А так жодних ексцесів у Києві на свято не було. Патрульні кажуть: єдине, що допікає - спека.

Правоохоронець:

- Якісь уже були ексцеси?

- Ні, не було нічого.

- Тобто, все спокійно?

- Да! Все добре.

Олег, мешканець м. Києва:

- Українці - вони споживають, але споживають помірно, ніхто не чіплявся.

Побачити когось із пивом чи цигарками на Майдані Незалежності чи Хрещатику майже нереально. Всі про заборону пити спиртне у людних місцях знають. Тих, хто все таки наважується сісти з пляшкою, розганяють міліціянти чи журналісти.

Загалом, на думку українців, День незалежності проходить у дружній атмосфері. Без жодних конфліктів. Люди одне Одного вітають, щоправда, не всі знають, з чим.

Пепе, мешканець м. Києва:

- Знаєте українську мову?

- Не знаю.

- А знаете, какой сегодня праздник?

- Я знаю.

- Какой?

- Я думаю, что это женский праздник.

- Сегодня День независимости Украины. А вы давно в Украине живёте?

- Шесть лет.

Проходить свято спокійно, але міліція таки працює в посиленому режимі.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Близько трьох тисяч двісті працівників київської міліції, серед яких будуть п'ятсот військовослужбовців внутрішніх військ України. Створено додаткові групи документування, слідчо-оперативні групи, які будуть виїжджати в разі виникнення якихось проблем, скоєння якихось злочинів.

За міліційною статистикою, кількість злочинів на свята зменшується відсотків на п'ятнадцять. Правоохоронці це пояснюють просто: злочинці - теж люди, і на свята вони теж гуляють.