Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 серпня 2010, 13:50 Суспільство
У Криму падчерка вигнала 80-річного вітчима з власної квартири
У Криму падчерка вигнала 80-річного вітчима з власної квартири

Більше року поневірявся по людях 80-річний кримець, якого вигнала з квартири пасербиця. Після 14-ти місяців слідства й судових тяганин дідуся нарешті вселили до квартири. Та щойно державні виконавці пішли, жінка знову викинула вітчима на вулицю.

Коли померла дружина чоловіка, пасербиця умовила пенсіонера продати будинок, де вони мешкали.

Рюрик Дмитрович, постраждалий:

- Я ей дал разрешение продать с предоставлением мне жилплощади. Она предоставила мне жилплощадь, а на себя оформила.

Жінка придбала однокімнатну квартиру у передмісті Сімферополя, вселила туди батька, а решту коштів забрала собі. За деякий час перегородила єдину в помешканні кімнату і вселила туди квартирантів. Літній людині не сподобалося таке сусідство.

Рюрик Дмитрович, постраждалий:

- Я говорю, мне никого не надо. Квартирантов и тех, раз они, то платят, то не платят. На кой мне нужно за них с пенсии платить. Убирать за квартирантами, я сам за ними посуду помою, в туалете прочищу, ванну каждый раз после их промою

Жінка брала гроші з пожильців, а сплачувати за комунальні послуги не збиралася. Коли дідусь почав вимагати прибрати квартирантів, родичка надумала викинути названого батька на вулицю.

Рюрик Дмитрович, постраждалий:

- Я проснулся, пошел в туалет. Из туалета захожу в комнату - телевизора нет. "А где мой телевизор?" - "На площадке". Я только туда - она "щелк!". И я в чем спал, в том и остался. И там и деньги остались, и все.

Пенсіонер звернувся до правоохоронців. Поки слідчі збирали матеріали для порушення кримінальної справи, де тільки не мешкав старенький - в міліції, нічліжках для волоцюг, на вулиці. Тим часом, пасербиця всіляко ухилялася від спілкування зі слідчими. Та невдовзі, здавалося, поневірянням дідуся настав край - своє слово сказав суд.

Любов Кардаш, прокурор Залізничного району м. Сімферополя:

- Вселить дедушку в квартиру. Мы добились справедливости, и добились того, чтобы дедушка получил законное право на проживание в указанной квартире.

Рішення Феміди жінка виконала, але тільки-но судові виконавці за поріг, - викинула старого з квартири. І поки на невдячну дочку шукатимуть управу, дідусеві доведеться жити без даху над головою. Радше за все, на нього знову чекає тривалий шлях чиновницької тяганини.

Юрій Уманський, керівник Залізничного РВ міліції м. Сімферополя:

- Очень хотел обратить внимание руководителей, депутатского корпуса, прежде всего, чтобы не исключено, что нам не мешало бы задуматься, проанализировать такую практику по всей Украине, посмотреть пути выхода, и как можно решать эту проблему более коротким путем.