Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 серпня 2010, 14:32 Суспільство
У Бердянську знайшли вихованку інтернату, вага якої не перевищував 25 кг
У Бердянську знайшли вихованку інтернату, вага якої не перевищував 25 кг

Cімнадцятирічну дівчину завважки 25 кілограмів знайшли непритомною просто посеред Бердянська. У реанімації вона прийшла до тями й розповіла, що є вихованкою одного з луганських інтернатів. Як вона дійшла до такого стану, тепер з'ясовує прокуратура.

Непримотну худющу дівчину на одній із вулиць дачного кооперативу в передмісті Бердянська помітив співробітник міліції.

Ігор Горецький, помічник керівника Бердянського МВ міліції:

- Привел ее в чувство, уточнил паспортные данные, но что-то не то, как говориться, чутье милицейское. Позвонил местным сотрудникам криминальной милиции по делам детей. Уточнили, что девочка - воспитанница интерната города Кременное, сирота.

Швидко доправили дівчину до реанімації. Медики, коли побачили живий скелет, були шоковані. За нормальних для її віку 45-50-ти кілограмах пацієнтка важила вдвічі менше.

Ірина Котляр, директор КП Бердянська міська дитяча лікарня:

- На сегодняшний день в состоянии ребенка отмечается положительная динамика, ее жизни ничего не угрожает, но для того, чтобы определиться с исходным состоянием здоровья, какие проблемы могли привести вот к таким нарушениям, к такому резкому падению веса, ребенок будет доставлен в областную клиническую больницу для более углубленного обследования.

В інтернаті звістку про недугу своєї вихованки Ольги Власової не знали. Кажуть, дівчина була занадто хвороблива і з лікарні не виходила. Позаяк вона сирота, місяць тому її забрали на літо родичі.

Валентина Шевцова, завуч Кремінської школи-інтернату №2:

- Дали вот такие расписки, печати поставили, заверили. Надо вот такое, что она тоскует, переживает, что никого нет, тоскует в интернате.

Що дівчина худла, бо хотіла стати моделлю - в інтернаті нічого не знають. Кажуть, вона могла на знак протесту не їсти, проте системності в цьому не було.

Олександр Ткаченко, в.о. директора Кремінської школи-інтернату №2:

- Где-то что-то не по ее - не то, что отказывалась от пищи, но могла на обед не пойти. Прийти и сказать, кому-то порцию отдать. Могла такое.

Сама ж дівчина, якій поставили попередній діагноз "дистрофія", каже, що така вага для неї не критична. Мовляв, три роки тому хворіла, і тому відтоді дуже мало їсть. Утім, правоохоронці Бердянська та прокуратура Луганської області мають намір з'ясувати, чи насправді сирота худла сама. Чи, можливо, її хтось допровадив до такого стану.