Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 серпня 2010, 14:39 Суспільство
Харківська міліція влаштувала перевірку торговцям-іноземцям на "Барабашово"
Харківська міліція влаштувала перевірку торговцям-іноземцям на "Барабашово"

Попередити, оштрафувати або навіть вигнати. Харківська міліція несподівано завітала на найбільший базар Східної України - торговельний центр "Барабашове" - з перевіркою. Правоохоронців цікавили чужоземці: як вони дотримуються правил перебування у країні. На ринку є окремі майданчики, що так і називаються: в'єтнамський, китайський, корейский.

На "Барабашовому" численний міліційний десант з'явився несподівано. Й одразу взявся перевіряти документи чужоземців: паспорти, реєстрації, право на працевлаштування.

Іноземець:

- Проживаешь где ты? Адрес? Я там сам могу прочитать! Дом!

- Дом?

- Это квартира 343!

- Ааа, дом! 250-а!

Правоохоронці шукають нелегалів.

Іноземець:

- Гражданин какой страны? Азербайджана? А почему документы с собой не носите?

- Так вышло…

Рейд на базарі розпочався у другій половині дня, коли там майже немає покупців - щоб не заважати торгівлі й не створювати паніки.

Усіх "підозрілих" міліціянти збирають в атобусі. Цих людей доправлять до райвідділків, щоб з'ясувати, хто вони й чи мають право перебувати в Україні.

Олександр Баранник, керівник управління ГУ МВС України в м. Харкові:

- В ходе проверки также установлено 22 иностранца, которые не имеют никаких документов, дающих право пребывать на территории Украины. В отношении этих граждан сейчас проводится проверка. В случае подтверждения информации, они будут выдворены с территории Украины.

Окрім нелегалів, міліція знайшла на базарі наркотики. Рейд називає результативним. Обіцяє невдовзі "повторити" в інших торговельних місцях.