Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2010, 13:24 Суспільство
На час спеки відпочинок в лісових масивах заборонений
На час спеки відпочинок в лісових масивах заборонений

Бережіть ліс. У спекотний період із таким закликом до українців звертаються не лише рятувальники, а й міліціянти. Коли надворі плюс сорок - роботи додалося і їм.

Щоб лісу не підпалити, Яна з дитиною сидить удома.

Мешканка м. Київ:

- Мы стараемся под кондиционером, он спасает. Дети будущего - это дети кондиционеров.

А ось кількарічна Софійка від спеки рятується не в затінку лісу, а у воді.

Софія, мешканка м. Київ:

- Жарко тебе, Софья?

- Нет.

- А когда жарко, куда мы идем?

- В бассейн.

Москвичка Марина киянам дивується: на що скаржитися? В українській столиці їй дихається вільніше. З іншого боку кордону не про басейни мріють.

Марина, москвичка:

- Комната, где можно отдохнуть от смога с кондиционером.

Борис Сачалко, кореспондент:

- У сорокаградусну спеку цей дерев’яний Буратіно ніби завмер і дивиться на сонце: коли ж, нарешті, спека вщухне? У такі дні від одного сірника може загорітися не лише він, а і увесь ліс.

Віднині серед дерев шашлики смажити заборонили. Тепер у хащах хіба що міліціянтів зустріти можна - вони посилено патрулюють.

Сергій Поготов, т.в.о. керівника департаменту МВС України:

- На сьогоднішній день для цієї роботи спрямовано 60% особового складу. Робота спрямована як і в лісах, так і на місцях проживання громадян. Робота проводиться, в тому числі, і дільничними інспекторами міліції.

Цього разу цьому чоловікові зробили лише зауваження. Наступного разу - оштрафують.

Відпочиваючий:

- Все, при вас затушуємо, ребята, все нормально. Ми тут посидимо, щоб все було нормально.

На порушників пожежного спокою уже склали близько тисячі протоколів. Проте не горить не там, де патрулюють, а там, де не підпалюють, - жартують міліціянти. Контролювати всі легкозаймисті місця просто неможливо.

Микола Загорулько, заступник керівника ГУ МВС України у Вінницькій області:

- Був факт спалення стерні господарством, і вогонь перекинувся на лісопосадкову зону, і було пошкоджено близько 3 га посадки лісу, молодняка.

За сорокаградусної спеки працюють пожежниками навіть даївці.

Сергій Будник, заступник керівника департаменту ДАІ МВС України:

- Особливу увагу ми звертаємо на ліквідацію в’їздів до лісових масивів, а також до місць відпочинку наших громадян. Крім цього, ми наладили ділові стосунки із працівниками лісопаркового господарства, щоб оперативно і об’єктивно реагувати на ті чи інші загрози, що виникають.

А ще даївці кажуть: пильнуватимуть, щоб водії мали вогнегасники, а паливні й охолоджувальні системи двигунів були справними. Власникам радянських автівок узагалі радять менше їздити, бо старі чотириколісні горять найчастіше.