Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 липня 2010, 12:00 Суспільство
Пости ДАІ тепер озброєні новим алкометром
Пости ДАІ тепер озброєні новим алкометром

0,2 проміле в крові - і автівка на штрафмайданчику. Місяць тому довести, що шофер вживав алкоголь, було складно. З новими алкометрами процедура перевірки триватиме не більше 3-х хвилин.

Андрій Миронік, інспектор УДАІ у Львівській області:

- В цей прибор входить набір індивідуальних мундштуків для провірки водія на вміст алкоголю в крові, також прилад, який заміряє вміст алкоголю. Дуже надійний, нова техніка.

Кінець робочого тижня для Івана - свято. То ж полюбляє відзначити п’ятницю з друзями за чаркою. Каже, за кермом після таких посиденьок почувався добре, жодного разу не зупиняли. Цього разу не пощастило.

Іван, затриманий:

- Я їхав додому з будови. Випив з хлопцями: кінець роботи, нині п'ятниця - короткий день. Випили пляшку пива, 100 грамів горілки всього-на-всього. Додому спішив, мене зупинили.

Даївці стверджують: підвищення штрафів злякало пияків - нетверезих водіїв поменшало. Однак і зовсім вони не зникли.

Андрій Миронік, інспектор УДАІ у Львівській області:

- Жінки стараються построїти гарні очі і просять простити, пробачити. Є різні ситуації.

Після перевірки кермувальника на алкометрі - не до жартів. Усе фіксує апарат. Тож "відмазатись" вже не вийде. Інспектори кажуть: перевірятися на цьому приладі побоюються навіть тверезі водії.

Андрій Миронік, інспектор УДАІ у Львівській області:

- Переживають, якщо особа, навіть не вживала, хвилюються.

"Тойота" нетверезого Івана простоїть на штрафмайданчику ще довго. До того ж, сімейний бюджет втратить, щонайменше, дві з половиною тисячі гривень.

Іван, затриманий:

- Скільки зараз штрафу заплатите, знаєте?

- Знаю.

- Такі гроші є?

- Немає.

Щотижня один пост затримував двох-трьох нетверезих шоферів, переважно молодих чоловіків та жінок. З алкометрами ця цифра збільшиться, щонайменше, вдвічі.