Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 липня 2010, 11:56 Суспільство
Львівська міліція задіє радіостанції у боротьбі з автовикрадачами
Львівська міліція задіє радіостанції у боротьбі з автовикрадачами

Львівським водіям рекомендують частіше слухати радіо. Не тільки тому, що це покращує настрій. Хто зна, можливо, саме вони допоможуть у розкритті злочинів, принаймні, автокрадіжок. Щойно до міліції надійде інформація про черговий випадок, про це вже за мить знатиме усе місто. Тож шансів у викрадача непомітно зникнути майже не залишається. Ідея залучити до співпраці місцеві радіостанції виникла у львівських правоохоронців. Гадають, це спрацює.

Ловити автозлодіїв міліціянтам допомагатимуть львівські радіостанції. Щойно власник машини заявить міліції про викрадення, як дані його авта - колір, марку та номер миттю озвучать у прямому ефірі.

Станіслав Броневицкий, в. о. керівника Львівського МУ міліції:

- Їде в машині водій, спереду він бачить цю машину. І тут же поступає прохання інформувати, передзвонити по 102, або по іншому телефону, який буде наданий.

Правоохоронці говорять, ідея виникла не випадково. Довго міркували, як боротися з автокрадіями. Зрештою покликали на підмогу радійників.

Ірина Мартинюк, керівник служби інформації радіостанції:

- Радіостанція, як ніхто із засобів масової інформації має можливість подати це найоперативніше, тобто поки вийде газета, поки це з'явиться в телеефірі, таки радіостанція виграє. І тому ми домовилися про те, що по факту отримали інформацію про те, що сталося автовикрадення на такій то вулиці, зразу повідомляємо черговий міліції нам, і відповідно, ми це подаємо в ефірі.

Поки до експерименту приєдналися дві місцеві радіостанції. Утім, аби ноу-хау було ефективне, потрібна допомога кермувальників. Ті, хто вже чув про новацію, сприйняли її на ура.

Петро, водій:

- Я думаю, то прекрасно, бо якби пару років назад, як в мене вкрали машину, якби я таку знав ситуацію, я би був зразу реагував.

Інспектори планують залучити до співпраці ще й водіїв радіотаксі.