Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2010, 13:52 Суспільство
На Житомирщині чоловіка підозрюють в інсценуванні самогубства дочки
На Житомирщині чоловіка підозрюють в інсценуванні самогубства дочки

На Житомирщині знайшли повішеною шістнадцятирічну дівчину. Все вказувало на самогубство. Та в селі подейкують, що бідаку позбавив життя її ж батько. 2005-го року він звільнився з в'язниці, де відбував покарання за вбивство дружини. Правоохоронці вважають, Катерина сама полізла у зашморг.

Марія Михайлівна, бабуся загиблої:

- Отут, де клітка, присогнуті ноги, а мені за драбиною не видно. Думаю, ховається. Да кажу: "Катю!" - а вона мовчить. Так подскакую, глядь - тут верьовка та, що корову прив’язую.

За допомогою побіг молодший брат загиблої. Каже, Катя повісилася. Та в селі у це не вірять. Того вечора чули крики.

Єва Лук'янівна, сусідка:

- Вийшла виглядати худобу і почула, як дівчинка крикнула раз, другий і третій тихенько, потім закричав батько. Я не зрозуміла, і більше нічого не чула.

Селяни говорять, дівчинка була активною. Брала участь у творчих гуртках. Планувала поступати в училище. Того вечора була жвава й збиралася до подружок.

Оксана Сергіївна, сусідка:

- Вона каже, я піду до батька і піду до вас, посидимо на цьому купайлі. Вони всі розійшлися на сьогодні. Мене бентежить чому дитина за двадцять хвилин наклала на себе руки

То все батько, не заспокоюються люди. 2005-го він звільнився з в'язниці, де сидів за вбивство дружини - мами Каті. Кажуть, жінку зарізав на очах у доньки. Вона на суді й розповіла усе. Татка посадовили, а коли вийшов, чинив моральний терор. Про складну ситуацію в родині сільський голова дізнався останній. Каже, Катерина мешкала поруч з дільничним. Але навіть той не знав, що там коїться.

Сергій Лашевич, підлубівський сільський голова:

- Не було ніяких ні заяв, ні скарг, ні звернень покійної, ні батьків, ні сусідів, нікого. І тільки після ситуації, яка склалася… Виявляється, що ситуація була непередбачуваною, складною в родині.

У міліції версію вбивства спростовують. Утім, не виключають, що на дівчину тиснули.

Олена Консевич, заступник керівника Управління УМВС України в Житомирській області:

- Причина смерті - механічна асфексія внаслідок повішення. Крім тріангуляційної борозни, на шиї під час засвідчення трупу було виявлено крововилив на лобі, а також ссадину на гомілці. Факт зґвалтування не підтверджено.

Розслідування триває. За даними слідчих, найбільше, що у цій справі може бути, - це доведення до самогубства. Кримінальної справи не порушували - триває перевірка. Марія Михайлівна переживає за сина, каже, він - янгол. За дружину сів у тюрму, хоч і не вбивав її.

Марія Михайлівна, бабуся загиблої:

- Нічого він не причетний, повірте мені, люди, я перед Богом - оце все так було. Вона дуже пила.

- Так а у притоні, вашого сина ні за що засудили?

- Він приїхав - вона лежала.

У смерті Катерини бабуся винить саму загиблу. Мовляв, все до того йшло. Дівчина постійно тікала з хати, лаялася. А того вечора баба довідалася, що онука крала.

Марія Михайлівна, бабуся загиблої:

- Вона по п’ятницях завжди крала у мене гроші, уже потом вияснилося, крала карточку пенсійну. Вона по п’ятницях ходить до клубу, і брала цю карточку і знімала сначала двісті з лишнім і тридцять, а потом двісті.

Батька Катерини не затримували. Вдома його також немає. Люди кажуть, десь переховується. Не від міліції - від людей, котрі у перші дні ледь не вчинили самосуду.