Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 червня 2010, 14:48 Суспільство
Відтепер інспектори ДАІ будуть відбирати у водіїв "ксиви"
Відтепер інспектори ДАІ будуть відбирати у водіїв "ксиви"

Відтепер на українських дорогах усі рівні, і "ксива" перед носом даївця не врятує. Автоінспекція оголосила війну "навороченим" папірцям. Їхніх власників обіцяють карати за порушення правил дорожнього руху як простих смертних.

Правоохоронець та водій:

- Будь-ласка, ваш технічний паспорт.

- А що мало візитки вам?

- Дана візитка не дає вам права їздити без документів та не надає переваг у русі. Дану візитку ми вилучаємо. Техпаспорт маєте?

- Маю.

Ні брат, ні сват, ні друг - відтепер жодні "зв'язки" не допоможуть уникнути відповідальності, стверджують львівські правоохоронці. Продовж місяця вони відловлювали водіїв з "блатом". Врожай виявився чималий.

Василь Струс, керівник ГУ ДАІ у Львівській області:

- Буквально місяць назад нашими працівниками було виявлено 73 факти, коли водії, щоб уникнути того чи іншого порушення, користувалися певними візитівками, певними посвідченнями.

Зупиняють усіх - незважаючи на посаду чи марку автівки. Говорять, найчастіше знайомствами користуються власники крутих іномарок.

Затриманий кермувальник техпаспорта так і не знайшов, мовляв, забув удома. Після підписання протоколу та арешту легковика усю свою агресію виплеснув на журналістів.

Порушник:

- Чи часто ви користуєтесь візитками в такий спосіб?

- Хто вам дав право мене знімати!

Візитку горе-водія знищили: таке покарання чекає на кожного, хто уникатиме штрафів через знайомства. Щоправда, левова частка "ксив" - звичайна макулатура, бо не є оригіналом.

Василь Струс, керівник ГУ ДАІ у Львівській області:

- Ці посвідчення чи візитні карточки взагалі не мають відношення до тої чи іншої посадової особи, є дуже багато підроблених. Ми їх, звичайно, вилучаємо і знищуємо.

Відповідальності за пред'явлення таких "документів" ще немає, але таким спритникам не уникнути максимального штрафу за порушення правил дорожнього руху. До того ж, вони стають об'єктами прискіпливої уваги, запевняють міліціянти.