Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 червня 2010, 14:56 Суспільство
На Рівненщині після допиту в міліції 16-річний школяр повісився
На Рівненщині після допиту в міліції 16-річний школяр повісився

Налякали до смерті, стверджують рідні 16-річного школяра на Рівненщині, котрого знайшли мертвим у хліві власної садиби. За кілька годин до цього Олександр Чопик повернувся з допиту в райвідділі міліції. Правоохоронці закидали йому викрадення мобілки. Що там відбувалося - дізнатися буде не просто. В міліції одно твердять: жодних насильницьких дій до Олександра не застосували.

Ще об 11 ранку Олександр Чопик був у райвідділі міліції. Туди його на допит викликав дільничний. Хлопця запідозрили у крадіжці мобілки. Згодом відпустили, за умови, що за дві години він прийде на зустріч із власником телефона. Проте, юнак не прийшов. За півтори години його знайшли в зашморзі у хліві. Що саме спонукало парубка накласти на себе руки - спілкування з міліціянтами чи страх перед спілкуванням із господарем мобілки - невідомо. Та рідні звинувачують правоохоронців, мовляв, налякали хлопця аж до смерті.

Леонід Чопик, дідусь загиблого:

- Його, напевне, стільки там репресували, що він не витримав і мусив покінчити життя самогубством. Вони його довели, більше ніхто.

Дідусь хлопця розповідає: історія з мобілкою розпочалася майже місяць тому, на Трійцю. Поблизу розважального закладу під час бійки в одного з її учасників зник телефон. Старий каже: онук став випадковим свідком. Проте, згодом мобілку виявили саме в Олександра. Рідні твердять, що хлопець її знайшов.

Леонід Чопик, дідусь загиблого:

- Мені відомо, що коли затримали цих винних в бійці, було написано в пояснення, що телефон загублено.

Родичі загиблого нарікають: у райвідділі їм нічого не пояснюють. Не кажуть, навіть, хто провадив допит. У справу особисто втрутилось обласне керівництво міліції. Там розповіли: жодних підстав підозрювати правоохоронців у причетності до самогубства хлопця немає, бо жодного фізичного примусу до затриманого ніхто не застосовував.

Олег Сало, керівник ГУ МВС України в Рівненській області:

- Насильницької смерті не виявлено. Сліди на шиї тільки від мотузки. Інших слідів не було.

Зі слів правоохоронців, усі матеріали стосовно смерті юнака передано до прокуратури. Там мають з'ясувати, чому парубок вирішив укоротити собі віку.