Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 червня 2010, 12:39 Суспільство
На Кіровоградщині більше 60 людей позбавили батьківських прав
На Кіровоградщині більше 60 людей позбавили батьківських прав

Одній крихітці в Кіровограді просто поталанило. До оселі, де жив хлопчик разом із матір'ю, завітали з міліції й майже без слів забрали його з собою. Місячне немовля було в такому жахливому стані, що не передати: виснажене, з величезними ранами на маленькому тільці.

Цьому маленькому кіровоградцеві ледве виповнився місяць, а долі його не позаздриш. Перші дні свого життя він пробув у крихітній темній кімнаті на брудній білизні. Біля ліжка - попільничка з недопалками, мати смалила разом зі співмешканцем просто в кімнаті. Годували хлопчика манною кашею на воді. Про купання взагалі не йшлося - про це свідчать жахливі рани та малесенькому тільці.

Тетяна, молода мати:

- Таня, сусіди кажуть, що ви п'єте. Це правда, чи ні?

- Нет, такого нет.

- Даже соседи докажут.

- Осьо в воскресенье у нас были кумовья. Так, щоб сильно пили - ніхто.

Крихітці поталанило - до його домівки вчасно навідалися правоохоронці, немовля терміново доправили до лікарні.

Правоохоронець:

- Областная больница детская его возьмет. С этими опрелостями. А тут же гипотрофия уже развивается. Он должен весить сейчас 3,600, а он весит 3,300 с вещами - 200 грамм веса. То есть, он набрал всего 200 грамм - гипотрофия 2-й степени.

Стосовно горе-матері правоохоронці склали адмінпротокол. На перший раз жінку попередили: якщо й далі знущатиметься з немовляти - може сісти за ґрати, а дитину в неї відберуть соціальні служби.

А ось інша історія. Цей хлопчик також не потрібен своїм батькам.

Залишений хлопчик:

- А де твоя мама?

- Дома... Я не знаю, дома, чи вона в Черкасах. Вона казала, кудась поїде.

- На кого ж вона тебе залишила?

- Ні на кого. Вона просто залишила мене в детском доме.

Сергій Кокош, керівник відділу Кіровського РВ міліції м. Кіровограда:

- Ранее поступал к нам два раза, так как был замечен водителем автобуса и ездил три часа в автобусе без присмотра взрослых. Мы потом выяснили, кто родители, и оказалось, что он уже не раз покидал самовольно место жительства и просто убегал от родителей, и пояснял это, что со мной дома никто не играется, я хочу там, где дети.

Своїх батьків Сергійкові двічі вмовляти не довелося - одразу ж віддали його до дитячого будинку. Проте, неповнолітній шукач пригод затримався там не на довго.

Сергій Кокош, керівник відділу Кіровського РВ міліції м. Кіровограда:

- Был он помещен в приют сотрудниками службы Ленинского райисполкома, но так как у него… он постоянно гуляет, дерматит, то ли что-то, ну, какое-то кожное заболевание, и был помещен в кожвендиспансер. Ну, а оттуда самовольно ушел.

Така доля не в одного десятка дітей на Кіровоградщині.

Оксана Яценко, оперуповноважена УМВС України в Кіровоградській області:

- Одним з пріоритетних напрямків діяльності кримінальної міліції у справах дітей є профілактика вчинення неповнолітніми та відносно них злочинів, запобігання безпритульності, бездоглядності та захист дітей від будь-яких проявів фізичного та психологічного насильства.

Та тільки протягом першого кварталу 2010-го тут позбавили батьківських прав більше шістдесяти осіб.