Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2010, 13:41 Суспільство
На літо у Криму правоохоронці посилять наряди ДПС
На літо у Криму правоохоронці посилять наряди ДПС

Кримським правоохоронцям не позаздриш, для них розпочалася найгарячіша пора.  Мало того, що на півострів масово прибувають усілякого штибу гастролери, щоб попсувати життя відпочивальникам. Інший головний біль - напруження на дорогах, з усіма наслідками.

Інтенсивність руху в бік курортів кримського півострова з початку літа збільшилася утричі. Щільний потік транспорту розтягнувся на 50-60 кілометрів. Все це плюс аномальна спека різко збільшили імовірність аварій на дорогах.

Володимир Загинайло, керівник УДАІ в АР Крим:

- Мы принимаем ряд таких серьезных мероприятий, проводим на сегодняшний день, чтобы снизить количество ДТП, начиная при въезде в Крым. Предупреждение о тех аварийных участках, которые находятся на территории полуострова Крым. Мы на сегодняшний день разработали буклеты с указанием мест парковок, отдыха, там вся информация. И, в том числе, мы указали самые аварийно-опасные участки и места концентрации ДТП.

На такій ділянці ялтинської траси з інтервалом у 2 дні в аваріях загинули п’ятеро людей. Під колесами мотоцикла на пішохідному переході дістала смертельних травм 13-річна москвичка. А в результаті зіткнення маршрутки з "Жигулями" загинули четверо. Обидва трагічні випадки сталися через елементарну недбалість водіїв.

Володимир Загинайло, керівник УДАІ в АР Крим:

- Есть те водители, которые игнорируют ПДД, пытаются ехать быстрее, куда-то торопятся. И в последнее время участились автоаварии на дорогах Крыма. Единственная причина - это превышение скорости, невнимательность водителей, обгон на закрытых участках дороги.

Особливо складна обстановка на південному узбережжі Криму. Тільки в червні на ялтинському напрямку зареєстрували 26 ДТП. Тож тепер на трасі "Симферопіль-Симеїз" чергуватимуть до сотні патрулів ДАІ та співробітників інших служб міліції.

Амет, водій:

- Как вы относитесь к усилению нарядов ДПС на дороге?

- Отлично, меня это устраивает. Я пришел к мнению, что это должно быть. Чтобы меньше пьяных ездило. Воспитывая двух маленьких детей, я бы ни одному водителю не простил бы, если он, нарушая, что-нибудь сотворил. Пусть ребята следят за нами.

Дмитро, водій:

- Это отлично, что ребята бдительно, с интуицией ко всему относятся, останавливают тех, кого нужно.

Однак на кожному розхресті міліціянта не поставиш, а шоферам відповідальності та совісті не додаси. Правоохоронці зазначають: навіть найменша помилка може коштувати комусь життя.

Володимир Загинайло, керівник УДАІ в АР Крим:

- Будьте внимательны, бдительны. Дорога ошибок не прощает! Дороги, которые находятся на полуострове Крым - они очень опасны.