Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 червня 2010, 13:59 Суспільство
У Чернігові правоохоронці врятували душевнохворого від самогубства
У Чернігові правоохоронці врятували душевнохворого від самогубства

У Чернігові життя 20-річного хлопця врятували правоохоронці. Психічнохворий чоловік спочатку надумав зарізатися, потім - вистрибнути з четвертого поверху будинку. Зупинити його змогла лише вправність спецпризначенців. Вони в останню мить встигли відвернути біду.

Місяць тому 20-річний Сергій потрапив у ДТП. Парубок добряче вдарився головою, однак до лікарів не звернувся. А невдовзі за ним стали помічати дивні речі: завше компанійський, він сторонився людей, замкнувся в собі. Поступово стан хлопця наблизився до критичного.

Сергій Бриль, керівник Центру зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області:

- Коли працівники міліції прибули на місце виклику, то з'ясувалося, що вже другий день поспіль хлопець закрився у квартирі своїх батьків та намагається покінчити життя самогубством. Мотивує, що знаходиться під гіпнотичним станом. І він, і усі оточуючі.

У неадекватному стані юнак вискочив на балкон і попередив: якщо правоохоронці спробують потрапити до помешкання, вистрибне з четвертого поверху. В цей час під будинком зібралася юрба витріщак. Згодом прибули рятувальники. А перелякані батьки мало не на колінах умовляли людей в погонах врятувати сина.

Сергій Бриль, керівник Центру зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області:

- Щоб зберегти життя цієї людини, що знаходилася в тяжкому стані, було прийняте рішення: бійці спецпідрозділу, зламавши вхідні двері в квартиру, а також через вікно 4 поверху, увірвалися у приміщення.

Боєць спецпідрозділу, який спускався з п'ятого поверху на мотузці, постійно розмовляв з молодиком. Та коли ступив до помешкання, Сергій, не тямлячись від люті, вхопив ножа й кинувся на незваного гостя. Та куди йому до тренованого бійця. Вже за кілька хвилин потенційний самогубця знаходився у кареті швидкої.

Працівник швидкої допомоги:

- Физически не пострадал, а острое психическое нарушение. У нас два санитара есть, и мы спокойно его довезем. Он уже возбуждаться в машине не будет.

Нині Сергія оглядають психіатри. Як вирішать, що він небезпечний для оточення, лікуватимуть примусово.