Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 червня 2010, 12:19 Суспільство
На Волині "за нез'ясованих обставин" померла 4-місячна дівчинка
На Волині "за нез'ясованих обставин" померла 4-місячна дівчинка

Ще одна дитина, якій було всього 4 місяці, загинула на Волині. Але що стало причиною смерті - поки що відповіді немає. Відомо тільки, що немовля потрапило до притону разом із матір’ю-п’яничкою, яка прийшла до подруги розважитися оковитою. Поки мати заглядала у пляшку, дитя заходилося від крику. Нерви жінки, мабуть, були сталеві. У бік немовляти мати не дивилася цілих 6 годин. І коли, нарешті, подивилася - дівчинка вже не дихала. Міліція розводить руками і поки написала таке: "померла за нез’ясованих обставин".

Віра, мешканка м. Каменя-Каширського:

- Захожу і бачу - дитина лежить. Я до неї, хотіла, щоби дати до матері, аби та покормила, а бачу - нежива.

- А дитина де перебувала, у візку чи на ліжку?

- На ліжку біля матері.

- А матір спала?

- Так.

Чому Наталя так міцно спала, пояснення є. Після того, як матір-одиначку попросили з орендованого помешкання, жінка, яка частенько заглядала в пляшку, запила ще дужче. Тимчасовий прихисток знайшла в куми. Там, у товаристві кількох нероб, 31-річна годувальниця трьох дітей те й робила, що дудлила горілку.

Василь Кошелюк, слідчий Каменя-Каширського РВ міліції:

- Сама мама знаходиться на обліку, як хронічний алкоголік. Відносно неї також ставилося питання про позбавлення прав відносно двох дітей, які вона нажила у шлюбі із громадянином Білорусі.

Та втрата опіки над дітьми, схоже, п'яничку не лякала. Того вечора, добряче хильнувши з друзяками, жінка вклалася спати. Коли бачила вже десятий сон, чотиримісячна донька Вікторія почала рюмсати. Звернути увагу на манюню - всі у відключці - було нікому. Проплакавши кілька годин, дитя померло.

Василь Кошелюк, слідчий Каменя-Каширського РВ міліції:

- Не виключається версія смерті дитини - це інтоксикація алкоголем. Оскільки було встановлено, що мама з своєю подругою, як мінімум, протягом доби вживала спиртні напої. А оскільки дитинка знаходилася на змішаному вигодовуванні, штучне змішане з грудним, самі розумієте, які можуть бути наслідки, коли мама вживає спиртні напої.

Віра - мешканка м. Каменя-Каширського:

- Ні, не вірте тому, що говорять. Такого нічого не було. Я вам говорю правду.

- Не давала мама алкоголю?

- Ні, нічого не давала. Так що не вірте. Я думаю, що то від "Малиша" щось сталося.

- Ну, а перед тим мама вживала?

- Вживала…

Річ не в горілці, переконана хрещена мати немовляти. Усе, мовляв, через молочну суміш. Відтоді, як у раціон дитини додали кашу, в неї виникли проблеми зі сном. Ще й зуби почали різатися.

Світлана, мешканка м. Каменя-Каширського:

- Мама постійно з дитиною була, і я тут була чотири тижні. Дитина була здорова. Все було нормально. В неї просто почали рано різатися зуби. Дуже сильно різалися. Чотири місяці - це ще зарано різалися зуби. Зуби різалися - і от…

Та дивує в цій історії інше: куди транспортували померле немовля згодом! Адже люльку з неживим дитям правоохоронці надибали просто неба. Є підозри, що дорослі сподівалися у такий спосіб зімітувати, що крихітку викрали.

Віра, мешканка м. Каменя-Каширського:

- Ми розгубилися, визвали "швидку". Потім "швидка" визвала міліцію - і все.

- Але кажуть, що дитину там десь?..

- Бо, ми їхали в лікарню, а "швидка" приїхала сюди.

- Тобто, цілеспрямовано їхали в лікарню?

- Так.

- Але вже на той момент ви бачили, що дитина не подає ознак життя?

- Так.

Розібратися у цій історії слідчі обіцяють за тиждень-другий. Головно, коли надійдуть перші висновки судмедекспертизи.

Ярослав Мельничук, оперуповноважений Каменя-Каширського РВ міліції:

- На даний час справа не порушена, так як немає експертизи. Причина смерті на даний час невідома. Взагалі ніхто не знає, що за даним матеріалом буде.

Та навіть найстрашніші висновки експертів, припускають у міліції, навряд чи загрожуватимуть жінці тюрмою. Найбільше, що на неї чекає, це позбавлення батьківських прав.