Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2010, 12:00 Суспільство
Черкаські співробітники МНС провели профілактичний рейд пляжами
Черкаські співробітники МНС провели профілактичний рейд пляжами

Щоб не було трагедій на воді, черкаські еменесівці провели профілактичний рейд пляжами. Перевіряли зони відпочинку на наявність рятувальних і попереджувальних засобів, та роздавали затятим пірнальникам листівки з правилами поводження на воді.

У МНС розпочався спекотний сезон. На міських пляжах яблуку ніде впасти. А ось у воду відпочивальники заходять, здебільшого, непідготовленими, завважують рятувальники. Тільки за два останні тижні на Черкащині втопилося четверо людей, троє з них - діти. Людмила Гриценко повчає онуку: у воду без рятувального жилета ні ногою. Жінка всі правила безпеки як "Отче наш" вивчила.

Людмила Гриценко, мешканка м. Черкас:

- Она у нас резвая девочка. А в жилете она со мной до буйков плавает. И главное, что ребенок и учиться плавать, и главное, что для бабушки спокойствие. Я знаю, что если ее кто-то даже толкнет, то она не утонет.

За правилами безпеки, офіційно зареєстровані пляжі повинні бути обладнані всіма рятувальними та попереджувальними засобами. На більшості черкаських узбережних зон їх немає.

Костянтин Проценко, помічник керівника ГУ МНС в Черкаській області:

- Минулого року на пляжах Черкас у пляжній зоні було врятовано 11 людей. Тобто, це робота рятувальників, вони повинні рятувати людей. Але ж робота рятувальникам знаходиться тільки там, де не виконуються елементарні правила безпеки на водних об'єктах.

Еменесівці обслуговують лише 6 із 52 черкаських пляжів. Решту обслуговують рятувальники-аматори, що працюють за наймом. Сергій уже другий сезон вартує біля води. Платня маленька, а відповідальність - велика. Хлопець показує: його рятувальний човен споряджений за всіма правилами.

Сергій, рятувальник:

- Нас всього дев'ять чоловік на рятувальних постах, двоє уходять на вихідні.

- А скільки у вас постів?

- Получається, п'ять.

Листівки роздали, відпочивальників попередили, зауваги занотували. Такі рейди черкаськими пляжами управління МНС проводитиме систематично. Якщо вад орендарі найближчим часом не усунуть, їх оштрафують.