Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 червня 2010, 09:41 Суспільство
Від початку року у водоймах України втопилося 318 людей
Від початку року у водоймах України втопилося 318 людей

Щодня кількість потопельників в Україні зростає. Сонце пригріває, й люд масово прямує до води. Та не всі повертаються. Про пляжний сезон зі смертельним присмаком.

Такими кадрами вже нікого не здивуєш. Рятувальники кажуть: інколи встигають витягти людину ще живою. Проте, зазвичай, їх викликають запізно.

Юрій Білецький, керівник водолазно-рятувальної групи:

- З початку купального сезону доволі часто день або через день постійно виїжджаємо і дістаємо тіла утоплеників.

Цей чоловік не повернувся додому. Рідні вдарили на сполох. З'ясували: востаннє він був на цьому березі неподалік Південного мосту. Рятувальники припустили, що зниклий міг утопитися. Вирішили перевірити. І не помилилися.

Юрій Білецький, керівник водолазно-рятувальної групи:

- Водолаз погрузився під воду гасовим методом. Ми найшли тіло близько 82 р.н. Чоловік був одягнений, як потонув, ми цього не знаємо. Вчора ввечері, говорять свідки, що вони випивали спиртні напої.

А ось цих плигунів рятувальники називають потенційними потопельниками. Адже дно біля причалу небезпечне. Та молодь це не бентежить. Не відлякує її й те, що за кілька метрів щойно витягли мерця.

Нирець:

- А кто виноват, что он так напился или напилась? Адреналин обалденный.

Ці парубки щойно побачили відеокамеру - спробували сховати пиво. Не встигли. Почали виправдовуватися.

Відпочиваючий:

- Одна бутылка пива, я контролирую себя. Это так чтобы посидеть, расслабиться.

Зі слів рятувальників, навіть одна пляшка пива, випита на палючому сонці, небезпечна. Надто, коли пляжник ще й пірнає.

Пірнув і не виплив двадцятип'ятирічний молодик на Черкащині. Шукав адреналіну поблизу шлюзів гідроелектростанції. Один зі стрибків став останнім. Зникнення плигуна помітили за кілька годин. Тіло шукали майже добу.

Олександр Лазоренко, керівник Чигиринського РВ МНС:

- На тілі, в районі голови, є рана , яка може свідчити про те , що під час того , як Андрій пірнув у воду ,він втратив орієнтацію і захлинувся водою.

Від початку року у водоймах України втопилося 318 людей. 49 з них - діти. Іще більше двох сотень рятувальники витягли з того світу.

Олександр Туманов, водолаз-рятувальник:

- Правила купания, поведения на воде, правила судоходства нарушают постоянно, особенно в многолюдных метах. Это связано с употреблением алкоголя, так и без него. Практически все вызовы на утопленников связаны с употреблением алкоголя. Жертвы детские есть - к счастью, немного, но случаи есть, в основном, по недосмотру родителей.

Хоч кого спитай - усі уважні і тверезі. Та рятувальники не ймуть віри, а тому завжди тримають своє знаряддя напоготові.