Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2010, 15:18 Суспільство
Житель Прилук полював на кота, а влучив у жінку з дитиною
Житель Прилук полював на кота, а влучив у жінку з дитиною

Стрілянину по людях влаштував мешканець Прилук. Озброєний мисливською рушницею підприємець полював на приблудного кота, а поцілив у тридцятирічну жінку та її сина-школяра.

До садиби прилуцького підприємця унадився приблудний кіт. Менш ніж за тиждень відвідин чотирилапого розбійника дбайливий господар утратив п'ятьох каченят і сімох курчат. Коли ж хитрий воркіт оминув ласого шматка в капкані, чоловікові урвався терпець.

Галина Гриценок, старший інспектор Прилуцького МВ міліції:

- Діставши з сейфу мисливську зброю та зарядивши її, здійснив постріл у кота, який знаходився на фундаменті будинку на відстані близько 5 метрів. Після пострілу почув за огорожою гомін.

Лихо! Мисливський дріб продірявив не кота-нахабу, а хазяйського паркана. За ним вулицею якраз простували тридцятирічна жіночка та її син-школяр.

Валентина, постраждала:

- Йшли додому, уже минули їхній двір. Почули, що ззаду возле ноги десь шось бахнуло, і зразу стало больно в теле. Нога, рука, куда попало, спина. Малий каже, в мене із кросовка кров тече. Підняли штани - а в нього з ноги тече кров...

На крики збіглися сусіди, хтось викликав швидку. Після ретельного обстеження в постраждалих виявили численні поранення дробом.

Валентина, постраждала:

- Мальчику трохи ногу розрізали - думали, що воно тут недалеко, но не получилось витянуть. А в мене в ноге, руке и в спине. Но там такі участки, що нізя туди лізти пока - нада, щоб воно трохи зажило.

За фактом вогнепального поранення матері й сина кримінальної справи не порушили. Кажуть, дріб зрикошетив, і люди постраждали випадково.

Галина Гриценок, старший інспектор Прилуцького МВ міліції:

- Даний громадянин мав зброю на законних підставах - мисливську зброю "Сайга 20С". Тепер прилучанин притягнутий до адміністративної відповідальності згідно статті 174 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Кілька дірок у хазяйському паркані - все, що нагадує про стрілянину на тихій прилуцькій вуличці. Господар помешкання на базарі, журналістів, зустрічає його господиня. Жінка впевнена: в тому, що сталося, винна …капосна тварина.

Маргарита, мешканка м. Прилук:

- Це кіт постоянно навадився до нас, і він думав стрельнуть у цього кота. Поцарапало її тільки, і всьо. А шкоди ніякої не зробило. А вони роздули, що страшне щось робиться.

Валентина, постраждала:

- Ми даже не знаємо, як себе вести у такій ситуації. Ми юридично неграмотні люди, і не знаємо, що нам робить.

По пораду "Свідок" звернувся до юристів.

Володимир Білик, правозахисник:

- Эта девушка должна обратиться непосредственно в суд, и в судебном порядке решить вопрос о возмещении материального и морального ущерба за лечение, оказанное ей и несовершеннолетнему ребенку. Из практики это реально, и суд, зачастую, удовлетворяет эти исковые требования.

Поки що за стрілянину у громадському місці підприємцеві загрожує штраф на тисячу гривень. А чотирилапого винуватця після рушничного пострілу ніхто більше не бачив.

Андрій Герко, Олександр Мироненко, Ігор Молчанов, НТН.