Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2010, 10:19 Суспільство
Київські курсанти МВС розганяли мітинг за оцінку
Київські курсанти МВС розганяли мітинг за оцінку

П'яний бешкет кількох селян переріс у справжнє повстання. Як наслідок - спалені автівки, понівечені будинки й навіть спроба захопити міліційний відділок. Журналісти "Свідка" з'ясували: то діяли курсанти МВС. У такий спосіб вони складали залік.

Усе розпочалося традиційно - зі спиртного. П'яні гультяї на зауваги не реагували, бешкетників вгамовували правоохоронці. Найактивніших скрутили й відвезли до відділку. Та друзі вирішили визволити бранців. За кілька хвилин на вулицях панував хаос. Лунали крики, вибухи, палали автівки.

Наталя, курсантка:

- Підпал автомобіля безпосередньо, а також виявлення трупа при огляді місця події. Наше завдання - затримати злочинця, виявити всі ознаки злочину, знайти речові докази і далі порушувати кримінальні справи.

Міліціянти заспокоюють: боятися нічого, у майбутніх правоохоронців розпочалися літні заліки. Тож і намагаються дати раду в різноманітних ситуаціях.

Василь Шакун, перший проректор Київського національного університету внутрішніх справ:

- Це підсумок тривалого часу проведення навчання протягом навчального року, а сьогодні це - підсумковий залік для них, який закінчується спеціальним оперативно-тактичним навчанням.

За бунтівників - першокурсники. Хлопці й дівчата так розперезалися, що навіть водомет не охолодив запалу. Ті, хто стояв в обороні, задоволені.

Андрій, курсант:

- Мы аккуратно, все как положено. У них задание бить, не повредить своих курсантов. Вот если бы реально были, то, конечно, можно жестче, грубее. А те, кто в обороне - конечно, получили.

Найповажніша роль у Станіслава. Він - майбутній борець із наркотиками. Та сьогодні опинився в ролі небезпечного злочинця. Спочатку було весело, сміється курсант. А коли посадовили за грати - трохи занудьгував.

Станіслав, курсант:

- Непривычно в роли задержанного, потому что учат одному - пришлось окунуться в другую роль. Каждый делает свою работу, моя работа сегодня была такая.

Натовп приборкали. Найагресивніших відвезли до умовного райвідділку. Тут до справи взялися майбутні слідчі. Їм також клопоту вдосталь, адже кожен затриманий має свою легенду. Завдання - розкрити злочин. І зробити це треба правильно.

Наталя, курсант:

- Ми повинні керуватися, звичайно, нашим чинним законодавством, і не давати собі вольностей. Тільки закон, тільки закон.

Олександр Дем'янчук. Святослав Мелешкін. НТН.