Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 червня 2010, 11:36 Суспільство
В Одесі 72-річна жінка оголосила голодування
В Одесі 72-річна жінка оголосила голодування

Акція протесту. Пенсіонерка з Одеси оголосила голодування: скаржиться на персонал пансіонату, в якому живе. 73-річна жінка вже майже тиждень відмовляється їсти, щоб привернути увагу до своїх проблем.

Нінель Кіндратівна - колишня артистка. Рік тому пенсіонерка переселилася до пансіонату - обміняла свою квартиру на соціальні гарантії. Тепер скаржиться на персонал: раніше їй щодня приносили обід, а тепер просять ходити до їдальні.

Нінель Лукіна, обурена пенсіонерка:

- Пришла - шаром покати, нет никого в столовой. Что мне остается делать? Разворачиваюсь и ухожу. Ушла и после этого я не кушаю, пью водичку, сок, но кушать не кушаю. И такое отношение варварское, деспотическое вообще.

Сімдесятидворічна пенсіонерка нарікає: їй важко пересуватися з палицею. А ще вона погано бачить, тож їй конче необхідна помічниця! Керівництво пансіонату відмовило, тож бабуся вирішила голодувати.

Нінель Лукіна, обурена пенсіонерка:

- Чувствую ухудшение, но, с другой стороны, нельзя, сразу чувствую на голос, связки и меня стала душить щитовидка.

В адміністрації пансіонату запевняють: і раді б виконувати всі забаганки, та виділити соціального працівника кожному немає змоги.

Валентина Павлівна, лікар пансіонату:

- Я думаю, что конфликта не существует, голодовку никто не объявлял, все в порядке. Просто в связи с тем, что няни в отпусках, может кто-то согласится прийти на мизерную зарплату, и попросили тех, кто может передвигаться, пройти в столовую.

Керівництво пансіонату показує журналістам їдальню. У харчуванні, кажуть, ще не відмовили нікому.

Тетяна Володимирівна, директор пансіонату:

- Вчера мне пришло такое заявление. Я с ней сидела, говорю, Нина Кондратьевна, ну пожалуйста, какие могут быть работы. Я ведь не сказала вас не кормить. Кормить так же продолжать. Но, поймите правильно, мы сейчас будем делать документы.

Між тим, пенсіонерка невблаганна. Вона нещодавно дізналася, що за соціальні послуги їй доведеться віддавати три чверті від пенсії. Тож бабуся збирається протестувати й далі.

Нінель Лукіна, обурена пенсіонерка:

- Я сдала свою приватизированную квартиру городу, и от меня хотят 75% моей пенсии, а я имею 680. За что, про что - не знаю. А на что я лекарства буду покупать, а на что продукты покупать? А что делать, каким образом доказать, что ты не козел?

З Одеси, Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.