Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2010, 12:53 Суспільство
На Чернігівщині діти побували на екскурсії в кінологічному центрі
На Чернігівщині діти побували на екскурсії в кінологічному центрі

Велика швидкість, миттєва реакція, гострі зуби та чудовий нюх. Такої зброї боїться будь-який злочинець, і з цього користаються правоохоронці. Міліційних собак постійно застосовують проти бандитів, а у вільний час показують дітям.

Чернігівським третьокласникам ця подія запам'ятається надовго. Про службових собак вони тепер знають чи не все.

Учень:

- Мы видели сегодня собак разных пород, видели, как они задерживают всяких преступников-бандитов. Как они всякие эстафеты совершают, как дрессируют их.

Зустріч з кінологами - традиційне доповнення до тутешньої шкільної програми.

Оксана Фоменко, вчителька:

- Такие экскурсии имеют познавательный характер, потому что, например, по предмету основы здоровья мы знакомимся, как необходимо вести себя при встрече не только с дикими животными, но и с домашними.

Анатолій Легеда, керівник кінологічного центру УМВС України в Чернігівській області:

- В основному, ми проводимо це для чого? Проводимо для того, щоб показати діткам, як працює собака. У деяких загоряються очі, і дітки з цікавістю про це дивляться. Мабуть, у когось і виникне думка в майбутньому піти працювати в міліцію, в кінологічну службу, тому що вони дивляться фільми про Мухтара, а побачити це вживу - це набагато цікавіше.

Цього красеня звати не Мухтар, а Цезар. Однак заслуг у нього не менше, ніж у відомого кіногероя - міцні зуби німецької вівчарки пам'ятає не один десяток небезпечних злочинців. От і сьогодні на очах у зачудованої малечі Цезар упевнено виконує команду "фас". Вражень - вагон і маленький возик. А після відвідин Центру - два десятки охочих стати кінологом. Їх ледве умовили повернутися до школи.

Учениця:

- Умеют много чего делать - лазить, перепрыгивают через большие высокие вещи. Потерялся человек - и дали вещь, чтобы найти.

Учень:

- Они находят даже мины. Это все очень впечатлило на меня. И мне кажется, все-таки надо купить себе собаку такую.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.