Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2010, 13:30 Суспільство
На Вінниччині правоохоронці відвідують інтернати та навчають дітей самозахисту
На Вінниччині правоохоронці відвідують інтернати та навчають дітей самозахисту

На Вінниччині працівники спецпідрозділів вчать вихованців інтернатів рукопашному бою. Правоохоронці регулярно відвідують соціальні заклади області й показують дітям, як боронитися, для чого насправді потрібна зброя і що може службовий пес.

Із рукопашного бою й розпочали своє знайомство з вихованцями Немирівської школи-інтернату співробітники міліції. Тут мешкає 128-ро дітей, серед яких, переважно, підлітки без батьківського піклування.

Людмила Хоменко, заступник директора Немирівської школи-інтернату:

- Вони спілкуються. Але вони відірвані від суспільства. І коли приходить міліція, і приходить до них не тільки тоді, коли трапилось якесь лихо, якась неприємність, якась крадіжка чи ще якась біда, а приходять тоді, щоб з ними погратися. Порозважатися. Навчити їх чогось корисного.

Хлопці й дівчата захоплено спостерігають за гостями у формі. Переважна більшість підлітків також мріє навчитися вправно боронитися.

Олександр Гончар, вихованець Ситковецької школи-інтернату:

- Мені сподобалося там де рукопашний бій.

- А чому?

- Бо, просто, ніхто до тебе не лізе.

- Тобто, ти хочеш навчитися захищатися?

- Да.

Правоохоронці розповідають - до інтернатів області вони намагаються їздити регулярно. Адже, вихованці соціальних закладів схильні до порушень, які згодом можуть перетворитися на справжні злочини.

Олег Сук, старший оперуповноважений Немирівського МРВ міліції:

- Останнім часом вихованці інтернатних закладів попадають в поле зору. Скоюють адмінправопорушення, но не значні. Курять. Не всі. Отдєльні лічності. Іноді попадаються на вживанні пива.

Профілактика та щире спілкування з дітьми - єдиний спосіб знизити рівень підліткової злочинності, переконані в обласній службі у справах неповнолітніх.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінницька область НТН.