Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2010, 11:02 Суспільство
У Чернігові дев'ятикласник затримав двох дорослих розбійників
У Чернігові дев'ятикласник затримав двох дорослих розбійників

У Чернігові дев'ятикласник затримав двох дорослих грабіжників. Серед білого дня зловмисники напали на неповнолітню дівчину, жорстоко побили її й відібрали мобільного телефона. Усе це коїли під вікнами будинку, де мешкає юний герой.

Десятикласниця поверталася додому зі школи, коли поблизу одного з будинків на неї накинулися двоє невідомих. Перший нападник ударив дівчинку у обличчя,  інший - намагався вирвати у неї з рук шкільну сумку. Удари сипалися градом, закривавлене дівча кричало та кликало на допомогу, але на вулиці нікого не було.

Євген Руденко, мешканець м. Чернігова:

- Я сидел дома за компьютером, и как раз моя мама мыла окна. Она увидила, что девчонку избивают два мужика. Я выбежал без футболки на улицу.

Світлана Руденко, мати Євгена:

- Они избили девочку и пошли неспеша до поворота. В это время шли за ними мужчины, и никто не бросился за ними, только мой сын побежал.

Просто в хатніх капцях хлопчина взявся наздоганяти розбійників. Коли наздогнав, в обмін на невтручання йому запропонували вкрадену мобілку. Парубок телефона забрав - і кинувся на грабіжників.

Євген Руденко, мешканець м. Чернігова:

- Получил и один, и второй получил от меня. Потому что злости столько было, и девчонку они побили сильно. Пока я их задерживал, вызвали милицию.

Одному із затриманих нещодавно виповнився 21 рік, інший на сім років старший, ніде не працюють. По тому, як на їхніх зап'ястках клацнули кайданки, - розповіли, що пиячили в місцевому генделику. Коли ж закінчилися гроші, вирішили "потрусити" малолітню перехожу.

Олександр Алістратов, керівник Чернігівського МВ міліції:

- На сегодняшний день они задержаны, находятся в изоляторе временного содержания. Им грозит до шести лет лишения свободы. Мальчик не испугался и оказал помощь в задержании этих преступников. Примерный ученик, проявляет инициативу в классе, является лидером.

Світлана Руденко, мати Євгена:

- Когда было ему лет 7, мы отдыхали на природе, и мальчика пятилетнего сбросили с обрыва в Десну. И он бросился за этим мальчиком в воду, и спас его, а никто из старших не рискнул.

За мужність, виявлену пі час затримання злочинців, Євгена нагородили іменним годинником. Урочистості відбулися у школі, де навчаються постраждала та її захисник.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.