Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2010, 14:47 Суспільство
У столиці за нез'ясованих обставин загинув 15-річний хлопчик
У столиці за нез'ясованих обставин загинув 15-річний хлопчик

У столиці знайшли мертвим п'ятнадцятирічного хлопця. Батьки переконані: їхнього сина вбили й викинули з тринадцятого поверху. Міліціянти жодних доказів скоєння такого злочину не знайшли, і розглядають справу як самогубство. Обставини трагедії з'ясовував Олександр Дем'янчук.

Зараз на цьому місці квіти, а ще кілька днів тому тут знайшли понівечене тіло школяра. Люди кажуть: усе сталося вдень. Про трагедію довідалися, коли приїхали правоохоронці.

Наталя Несторівна, мешканка м. Києва:

- Я вышла, глянула - скорая стоит. Смотрю - милиция стоит. И кто-то в голубой рубашке. Потом мальчика накрыли. И очень долго была милиция.

Медики констатували смерть школяра. Правоохоронці сповістили головну версію трагедії - самогубство.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- За основною версією, хлопець піднявся на останній поверх будинку, далі потрапив на горище за допомоги цього невеличкого отвору. І за кілька хвилин він кинувся до низу.

Загиблим виявився п'ятнадцятирічний Петро. Його батьки не ймуть віри, що їхній син міг накласти на себе руки. Адже парубок любив життя і мав плани на майбутнє.

Юліана Висоцька, мати загиблого:

- Мой сын не мог этого сделать. Он жизнерадостный ребенок. Он ходил на курсы, рисовал. Готовился поступать в техникум. Я, как мать, уверена он не мог этого сделать.

Різне кажуть і мешканці будинку. У день трагедії навіть бачили на тринадцятому поверсі плями крові.

Тамара Павлівна, мешканка м. Києва:

- Люди говорять, вроде, драка была. Ну, как говорять: была драка, сознание потерял - и его думали, что убили, выбросили.

Зі слів матері загиблого, на тринадцятому поверсі мешкає приятель Петра. Жінка припускає, саме у вікно його квартири викинули її сина. Та за свідченнями господаря, його вдома не було.

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Зараз слідство ведеться, але доказів, що це могло бути вбивство, ніяких немає. Міліція не розглядає цей факт як вбивство, і розглядає як факт самогубства.

Міліціянти знайшли на горищі портфель загиблого й довели, що школяр не вперше побував на цій багатоповерхівці. А знайомі хлопця розповіли слідчим про його суїцидальні розмови.

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- За даними саме друзів, цей хлопець схильний до самогубства. Це кажуть його друзі. Він не одноразово говорив про смерть.

Мати не втямить, про яких друзів кажуть міліціянти. У школі Петра знають як врівноваженого учня. Під час розслідування директорка закладу не дала журналістам коментарів. Єдине, що сказала: в її вихованця не було схильності до самогубства. Навпаки - він був творчою людиною. Співав, готувався до виступу на випусковому вечорі старшого брата.

Юліана Висоцька, мати загиблого:

- Он собирался к брату на День рождения, у меня вчера был День рождения... (плачет)

Що скоєно насправді: самогубство, вбивство чи стався нещасний випадок - з'ясують слідчі. Рідні Петра вважають: у цій справі дуже багато дивного. І з відповідною заявою вже звернулися до прокуратури.

Олександр Дем'янчук. Олександр Мироненко. НТН.