Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2010, 13:25 Суспільство
В Одеській області на уроці фізкультури помер дев'ятикласник
В Одеській області на уроці фізкультури помер дев'ятикласник

Чергова смерть на фізкультурі. В селі на півдні Одещини, просто під час уроку фізичного виховання, помер дев'ятикласник. Деталі надзвичайної пригоди з'ясовувала Оксана Піднебесна.

У сільській школі Старої Некрасівки розповідають: того дня ніщо не віщувало біди. На уроці фізкультури 9-класники грали у футбол. Коли м'яч вилетів за поле, за ним побіг Максим. Хлопець раптово впав на землю і втратив свідомість. Першим до нього побіг учитель.

Сергій Чигін, вчитель фізкультури:

- Я вот отсюда подбежал, взял его, повернул и увидел, что он закатывает глаза! Там была тень, и мы туда его перенесли. Я его нес под руки здесь, а дети - за ноги. А там уже в тени начали оказывать помощь ему.

Свідки розповідають: хлопець так і не прийшов до тями - помер іще до приїзду швидкої. Вчителі спантеличені. Кажуть, того дня діти не виконували важких фізичних вправ. А Максим нещодавно успішно пройшов медкомісію.

Анжела Киричевська, директор Старонекрасівської школи:

- По всем показаниям, Гусляков Максим - ученик нашего 9-Б класса - был здоров. Он 95-го года рождения - в марте месяце прошел полную комиссию, допризывную комиссию и кардиограмму сердца. Ну, полностью все анализы. И по всем показаниям ребенок был здоров.

Загиблого хлопчика вже поховали. Попередня версія медиків - смерть спричинив крововилив у мозок. Та чи справді мав місце нещасний випадок, засмученим батькам відповість експертиза.

Ніна Гуслякова, мати загиблого хлопця:

- Сказали, что это могло произойти: то есть, лопнуть сосуд мог в любое время и в любом месте, где бы он ни был. Может, это была какая-то предрасположенность его физическая.

Про трагедію на Одещині вже знають у міністерстві освіти. Там уже є напрацьована схема: знову переглянути навчальну програму з фізкультури і знизити спортивні нормативи.

З Одеської області - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.