Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2010, 10:04 Суспільство
Даішники будуть супроводжувати всі автобуси, що везуть дітей на відпочинок
Даішники будуть супроводжувати всі автобуси, що везуть дітей на відпочинок

Від аварій українських дітей посилено берегтимуть ДАІвці. Влітку вони супроводжуватимуть усі автобуси, що везтимуть малюків на відпочинок. Усе, щоб школярі спокійно дожили до першого вересня.

У свої п’ять Гришко вже привчений до реалій українських автодоріг. Де перейти вулицю батьки не навчили, але він і сам такі місця знайде.

Гришко, вихованець дитсадка:

- В каких местах?

- Ну, можно по ровной дороге, можно не по ровной дороге.

Натомість хлопчик напевне знає про світлофор.

Гришко, вихованець дитсадка:

- Зелений!

Напередодні літніх канікул Тетяна з особливою ретельністю навчає своїх онуків правил дорожнього руху. Щоб літо пройшло без травм.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Читаем, уже сама ездит у школу. Через дорогу переходит, все как положено. Ну, от є і второй, і трєтій внучок, так в них ще все впереди.

- Будете вчити?

- Ну, а як же.

У нинішніх школах того навчають мало.

Школярка:

- Когда-то учили, сейчас - нет. Родители чаще всего говорят - переходи дорогу там, где правильно.

А дарма у школах правил не вчать, кажуть даївці. Влітку дітей на вулицях більшає. Щоб малюки до першого вересня дожили, міліціянтам доводиться іти в маси.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Второй год будет проводиться автоигра - международные соревнования детские в форме игры, где изучается более детальное поведение детей на дорогах.

А ще - міліціянти супроводжуватимуть усі туристичні автобуси з дітьми.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Супроводження патрульними авто здійснюється, якщо колона - 5 і більше транспортних засобів. Якщо один-два транспортні засоби - ми в ці автобуси розміщуємо співробітників ДАІ, які контролюють рух і дії водія.

Туристичні агенції таку ініціативу одобрюють. Та є одне "але": щоб така послуга ДАІвців не вдарила по кишені перевізників.

Олег Пікерський, керівник Всеукраїнської асоціації туристичних операторів:

- Зная ситуацию на дорогах, такое движение - это хорошо. Но главное, чтобы такая деятельность была урегулирована законом, чтобы это не стало очередной кормушкой для государственных органов.

Допомога дітям - безкоштовна, запевняють автоінспектори. Для таких акцій уже відклали п'ять із половиною мільйонів гривень із державного бюджету. А батькам іще раз нагадують: перед початком канікул варто роз'яснити дитині елементарні правила дорожнього руху. Так відпочивати безпечніше.

Борис Сачалко, Святослав Мелешкін, НТН.