Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2010, 17:37 Суспільство
На Донеччині співробітники міліції попередили самогубство двох дівчат
На Донеччині співробітники міліції попередили самогубство двох дівчат

Історія з нерозділеним коханням. Дві подружки кохали одного хлопця, проте жодній він не відповів взаємністю. Приятельки напилися, залізли на 9-й поверх недобудови й звідти зателефонували до міліції. Розповіли, що збираються стрибнути.

Кохання не завжди робить людину щасливою, інколи це почуття може призвести до самогубства. Саме через пристрасть ледь не сталася трагедія в Донецьку. Дівчата покохали одного хлопця, він на їхні почуття розсміявся й послав куди далі. Зневажені напилися й залізли на 9-поверхівку. Потанцювали на краю будівлі, покидали вниз порожні пляшки з-під спиртного й вирішили: чому не стрибнути разом униз. Про свій намір попередили міліціянтів. Ті за кілька хвилин були на місці.

Олексій Борковець, в.о. першого заступника керівника Селидівського МВ міліції:

- Поначалу они настаивали, чтоб я оттуда им кинул сигареты и зажигалку, потом я поднялся сюда. Девчонки находились на том краю, т.е., они не хотели, чтоб к ним кто-то ближе подходил.

На слова жінки-психолога дівчата не зважили. Врятував їх досвідчений співробітник міліції. Він власними віршами про кохання переконав 19-тирічну подругу спуститися. Її приятелька навідріз відмовилася вчинити так само. Благали її дві години.

Олексій Борковець, в.о. першого заступника керівника Селидівського МВ міліції:

- Я задал вопрос: "Дарили ли тебе цветы?" Она сказала, что очень давно. "А какие цветы ты любишь?" - "Розы". - "А какой цвет?" - "Белый". Я позвонил вниз водителю начальника, попросил, чтобы съездил на рынок, взял большую белую розу, привезли ее упакованную. Я поднялся и сказал: "У каждого в жизни есть точка отсчета, с которой начинается новая жизнь. Твоя новая жизнь начинается с этих цветов".

Психологи запевняють: дівчата лякали, стрибати ж наміру не мали.

Ольга Збитнєва, психолог Центру психологічної допомоги ГУ МВС України в Донецькій області:

- Они бы этого не сделали. Это было демонстративно-шантажистское поведение на фоне неразделенной любви. Учитывая тот факт, что данные дети были выходцами из неблагополучных семей, не было должного внимания со стороны родителей, поэтому данные подростки искали внимание в компании подобных себе.

Коли дівчата спустилися з даху, з ними попрацювали психологи. Щоб подружки цінували своє життя за будь-яких обставин.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.