Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 травня 2010, 11:42 Суспільство
У Київській області знайшли рештки солдата, вбитого на початку ВВВ
У Київській області знайшли рештки солдата, вбитого на початку ВВВ

Шукали жертву вбивць, а знайшли рештки червоноармійця. На Київщині випадково відкопали кістки солдата, вбитого на початку Великої вітчизняної, 1941-го. Бійця з Білорусі перепоховали з почестями.

Людські кістки міліціянти знайшли рік тому. Під деревом у селищі Новосілках. Правоохоронці саме розслідували жорстоке вбивство. На місце в полі вказав один з підозрюваних. Начебто, там може бути закопаний труп жертви.

Анатолій Кислий, перший заступник керівника ГУ МВС України в Київській області:

- Проводилися оперативно-розшукові заходи по знаходженню тіла вбитого громадянина. За версією одного із підозрюваних, в декількох вірогідних містах проводилися розкопки. На території села Новосілки на глибині приблизно 30 сантиметрів були знайдені останки тіла.

Та знайдені кістки до справи не мали жодного відношення. В землі лежали останки чоловіка, який загинув від кулі нацистів, а не бандитів. На це вказували одяг, знайдені поруч набої та солдатський медальйон.

Анатолій Кислий, перший заступник керівника ГУ МВС України в Київській області:

- Вилучено останки, котрі в подальшому були доставлені для проведення судекспертизи до центрального бюро. За результатами проведення і дослідження було встановлено Гончара Івана Марковича, 1919 року народження. Уродженця республіки Білорусь.

Іван Гончар загинув у 41-му, захищаючи Україну. Прізвище, ім'я та про долю вояка вдалося дізнатися після місяців роботи в архівах.

Юрій Зубко, голова громадської організації:

- Были отправлены соответствующие запросы в Белоруссию. Пока данных нет о родственниках, которые есть у Ивана Гончара. Но я думаю, что мы все-таки найдем кого-то. Это длительная работа, которую будут производить поисковики.

Радянського воїна поховали в селищі Новосілках з усіма військовими почестями.

Тарас Білаш, Олександр Мироненко. НТН.