Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 квітня 2010, 12:40 Суспільство
Пити пиво на вулиці тепер занадто дорого
Пити пиво на вулиці тепер занадто дорого

Пити чи не пити? Ще донедавна в рекламних роликах люди на екранах телевізорів пили на вулицях пиво з пляшки й виглядали щасливими. Звичка пити на ходу вкорінилася міцно. І мало хто знає, що нині пити пиво на українських вулицях заборонено.

Якщо кортить випити, краще це зробити вдома чи у кав'ярні, але не на вулиці. Віднедавна пити пиво у громадських місцях - адміністративне правопорушення.

Житель г. Херсон:

- Я не слышал об этом законе…

Житель г. Херсон:

- Обычно дома сидим, пьем, в кафешках, а об этом ни разу не слышал.

З початку року за розпиття пива, слабоалкогольних напоїв та появу в громадських місцях у нетверезому вигляді херсонські міліціянти склали три тисячі протоколів. Кажуть, питущих людей на вулицях стало значно менше.

Вадим Мартинюк, інспектор патрульної служби:

- Немного времени прошло, можно сказать, несколько месяцев. Закон начинает набирать свою силу, свои обороты. По началу людей предупреждаем, стараемся вести профилактическую работу. В основном, люди реагируют нормально, с законом соглашаются, ведут себя адекватно и нормально.

Якщо ж попередження не діє і людину, за розпиттям на вулиці заскочать вдруге, доведеться платити штраф - від 6-ти до 8-ми неоподатковуваних мінімумів. Таким чином, херсонські пияки вже поповнили місцевий бюджет на 17 з половиною тисяч гривень.

Олена Ваніна, Андрій Тарановський, Херсон, НТН.