Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 квітня 2010, 12:32 Суспільство
На Луганщині мати залишила труп дитини у власному будинку
На Луганщині мати залишила труп дитини у власному будинку

Моторошний сюрприз отримав мешканець Луганщини разом із придбаним будинком. Новий господар натрапив удома на таке, від чого волосся стало дибки. Знайшов посеред кімнати невеличку домовину, а в ній - мертве дитя.

У цьому будинку на околиці Родакового колись жила молода мама з дитиною і її співмешканець. Після того, як померло їхнє дитя, вони поїхали звідси. Будинок отримав нового власника. Хіба ж знав той чоловік, що від попередніх мешканців йому дістанеться жахливий спадок.

Володимир, мешканець с. Родакового:

- Он был накрыт большим ватным одеялом. Когда я перевернул - перевернул вместе с крышкой, и он выпал в крышку. Я думал, кукла. Я поднял и понял, что это не кукла, а ребенок, поэтому позвонил.

Колишніх власників будинку міліціянти знайшли швидко. З’ясували, що їхній трирічний Михайлик помер від пневмонії точнісінько на Різдво. Хлопчика вбила пневмонія. З лікарні тіло маленького передали матері для поховання. Але та влаштувала могилу вдома, а на цвинтарі просто насипала горбок.

Валентина, затримана:

- Так я не в силах по морозу похоронить. Я не в силах была по морозу долбать землю. Мы палили костры. Не смогли, оставили в доме.

Померлий Мишко був у неї вже другою дитиною. Першу дівчинку теж спіткала тяжка доля: вона живе в дитбудинку, бо матір позбавили батьківських прав. Для порятунку ж сина, говорить, робила все можливе. Посилено годувала.

Валентина, затримана:

- Колбасой, супом.

- Трехмесячного ребенка колбасой супом?

- Я все прекрасно понимаю. Первая дочка у меня выросла - в два месяца борщ ела. Я кроме шуток говорю.

Місцеві мешканці просто шоковані. Кажуть, якби знали, що в матері не лишилося нічого святого, самі поховали б дитинку ще в січні.

Валентина Дегтярьова, Родаківський селищний голова:

- Положили его в гробик, одели в чистую распашонку. Ребенок был не разложен. Был как засохшая кукла. Как гутаперчевый. Даже цвет не изменил. Был загорелый, шнурочками бровки. Чудо-ребенок. Я не знаю, зачем она его вообще забирала, лучше б кому-то отдала.

Сергій Альошин, перший заступник керівника Слов’яносербського РВ міліції:

- Судмедэкспертизой было установлено, что ребенок плохо питался. За ним не было установлено никакого медицинского осмотра, поэтому прокуратурой было возбуждено уголовное дело по статье 162 УПК Украины.

Горе-матір затримала міліція. Люди ж говорять, що за такий великий гріх їй слід боятися не людського, а Божого суду. Дитину, тим часом, поховали, а могилу доглядатимуть усім селом.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.