Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 квітня 2010, 13:50 Суспільство
ДАІ буде штрафувати власників "занадто гучних" автомобілів
ДАІ буде штрафувати власників "занадто гучних" автомобілів

Після страшної столичної ДТП даївці перевіряють гонщиків-аматорів. Інспектори шукають авта, з самочинно переобладнаними двигунами, "прямоточними" глушниками й вдосконаленими аеродинамічними можливостями.

ДАЇвці кажуть: провести операцію "Форсаж" їх змусили численні скарги херсонців на гонщиків. Мовляв, від гуркоту двигунів ледь шибки не вилітають у помешканнях. Тож правоохоронці взялися перевіряти ті автомобілі, наближення яких чути здалеку.

Інспектор ДАЇ:

- Сергей Юрьевич, вы знаете, что у вас переоборудование транспортного средства?

- Ну, я ее купил такую.

Так відповідає більшість водіїв, яких зупиняють. Кермувальники запевняють інспекторів, буцімто не знають, що надто гучний двигун - це незаконно. Обіцяють усе переобладнати.

Сергій, водій:

- У меня шумоизоляция стоит, поэтому мне не слышно. Но многие жалуются, когда едешь по населенным пунктам, по жилым домам. То, конечно, ходуном все ходит в квартире у них.

Охочим погратися у гонщиків доведеться викласти з гаманців по чотири сотні гривень штрафу. За що - інспектори пояснюють.

Віталій Фокін, інспектор відділу УДАІ в Херсонській області:

- Встановлення прямоточних глушників, форсування двигунів, а також вставання двигунів, які не передбачені конструкцією даного транспортного засобу. Це пов’язано з підвищеним рівнем шуму.

Даївці розповідають, аби пройти техогляд, власники переобладнаних машин знімають зі своїх авт заборонені цяцьки, потім - знову чіпляють. Що мотор реве через необізнаність водія, не ймуть віри.

Інспектор ДАЇ:

- Вы знаете, что за это предусмотрен немаленький штраф?

- Нет, нет, не знал.

Інспектори попереджають: якщо водія заскочать на гарячому вдруге, його не лише оштрафують: у нього відберуть талон техогляду, на півроку заборонять кермувати, а машину поставлять на штрафмайданчик.

Олена Ваніна, Андрій Тарановський, НТН.