Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 квітня 2010, 13:32 Суспільство
6-класниця покінчила життя самогубством через конфлікт з однолітками
6-класниця покінчила життя самогубством через конфлікт з однолітками

"У моїй смерті прошу нікого не звинувачувати". Таку останню записку залишила шестикласниця однієї з районних шкіл на Прикарпатті. Що спонукало дитину, яка добре вчилася, була з порядної сім’ї, до самогубства - не можуть второпати ні вчителі, ні батьки, ні правоохоронці.

Місцевих людей трагедія шокувала. Це якась напасть, кажуть поза камерою. Кілька місяців тому наклав на себе руки ще один учень - п’ятикласник. Що сталося з дітьми - не розуміють. Кажуть, школа як школа.

Любов Максимович, керівник Калуського міськуправління освіти:

- Це є хороша школа, працює досвідчений такий колектив у цій школі педагогів. Є психологи, вони мають свої дослідження.

Педагоги розповідають: загибла шестикласниця була активною, добре навчалася. Не помічали за нею нічого дивного. Тож причини, які штовхнули дівчину у прірву, намагаються знайти в передсмертній записці. Написала, що все через конфлікт із подружками.

Однокласниця загиблої:

- Вона прийшла на каблуках, ми сказали, що то ще зарано таке носити. Вона сказала, що ви нічого не розумієте, а потім - "Я повішуся".

Правоохоронці порушили за фактом самогубства школярки кримінальну справу.

Василь Гультайчук, керівник сектору УМВС України в Івано-Франківській області:

- Її знайшли у ванній кімнаті, там же виявили передсмертну записку для батьків. Зараз орган дізнання з’ясовує причини, які спонукали дитину покінчити життя таким шляхом.

Психологи радять шукати причини всюди. Передусім, у сім’ї. Хоча й звертають увагу на те, що підлітки сьогодні дедалі частіше страждають від жорстокості своїх однолітків. Суспільство вже давно не зважає на такі речі. І похоплюється лише на короткий час, коли стається непоправне.

Володимир Гарматюк, Василь Смага. Івано-Франківська область. НТН.