Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 квітня 2010, 14:15 Суспільство
На Чернігівщині пенсіонерка покінчила життя самогубством
На Чернігівщині пенсіонерка покінчила життя самогубством

Смерть через кредит: селянка з Чернігівщини плигнула в колодязь. Пенсіонерка взяла позику в банку, а як побачила, скільки доведеться платити - не витримала.

Надвечір Валентина вийшла до колодязя набрати води. Як схилилася над цямриною, помітила на дні криниці щось темне.

Валентина, мешканка с. Малинівки:

- Одне відро набрала і подумала, що там хтось укинув якийсь пакет. А потім, коли вже надумала набирати друге відро - придивилася ближче, а там людина... Лежала лицем униз, обличчя не було видно.

Перелякана жінка кинулася до сусідки та мерщій викликала міліцію і рятувальників.

Максим Сергієнко, керівник караулу спецчастини ГУ МНС України в Чернігівській області:

- При приезде к месту вызова в колодце был обнаружен труп женщины. Применялось горно-спасательное оборудование. Опустили лестницу в колодец, привязали спасателя, он привязал труп и подняли.

Яким же був жах селян, коли у загиблій вони впізнали сусідку, з якою ще напередодні гомоніли на вулиці. Експерти встановили: небіжчиця пробула в колодязі дванадцять годин.

Сергій Крипан, старший дільничний інспектор Чернігівського РВ міліції:

- Палєгешко Антоніна проживала в даному будинку сама. Діти проживають в м. Чернігові, рідко дуже навідували її. Я думаю, що це самогубство, але по даному факту проводиться перевірка.

Що спонукало шістдесятирічну селянку піти з життя, встановлюють слідчі. Їхня попередня версія збігається з тим, що журналістам "Свідка" розповіли приголомшені мешканці Малинівки. Мовляв, жінка узяла кредит на газифікацію оселі, а повернути не змогла.

Валентина, мешканка с. Малинівки:

- Прийшло їй на три тисячі кредит, а у неї була хата под залогом. Може, із-за цього вона задумалася, що можуть хату забрать, а вона залишиться на вулиці. Може, це і толкнуло її.

Кілька років тому від загиблої пішов чоловік, донька не спілкувалася з матір’ю майже двадцять років - все це далося взнаки. Психічна недуга теж могла стати причиною самогубства, кажуть односельці.

Валентина, мешканка с. Малинівки:

- Могла про інопланетян розказувать, що вони прилітали. Запалювала кругом вогні, таке… Як сусідка вона - по-різному було. Була й хороша, була й погана. Но загалом останній час ми з нею не конфліктували.

Як психічно хвора людина отримала позику, наразі невідомо: представники банку-позичальника коментувати ситуацію відмовились. А от на думку психологів, трагедіїї можна було уникнути, якби в скрутну хвилину поряд з хворою перебував хтось із близьких людей.

Андрій Герко, Святослав Мелешкін, НТН.