Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2010, 14:50 Суспільство
У Сімферополі введуть комендантську годину для неповнолітніх
У Сімферополі введуть комендантську годину для неповнолітніх

У Сімферополі з ініціативи міліції планують введення комендантської години для неповнолітніх. За таке рішення вже проголосувала переважна більшість депутатського корпусу міськради. З моменту набрання чинності рішення підліткам заборонять з’являтися в громадських місцях з 22-ї до шостої ранку без супроводу батьків.

З вечора до ранку - під домашнім арештом. До такого життя слід готуватися кримським підліткам. Уже кілька місяців у такому ритмі живуть їхні однолітки з Вінниці, й тамтешній результат міліціянтам до вподоби.

Микола Федорян, заступник керівника ГУ МВС України в АР Крим:

- После этого произошел резкий спад правонарушений с участием несовершеннолетних лиц, и преступности в среде н.л., и меньше жертв среди н. л. Поэтому мы приняли решение обратиться для начала в Симферопольский горсовет, так как это - столица Крыма, и здесь сконцентрировано наибольшее количество молодежи.

Вирушаємо ввечері з міліцією в рейд: як там молодь без батьківської опіки. Бачимо, без допінгу відпочивати мало хто вміє. Алкоголь і сигарети - чи не в кожного юнака.

Бесіда з неповнолітніми: 

- А вы знаете, что распивать слабоалкогольные спиртные напитки в общественных местах запрещено?

- Балтика.

- Курить тоже нельзя. А вот у девушки что?

- Семерочка. Запрещено?

- Запрещено! Незнание закона не освобождает от ответственности!

- А где можно почитать законы?

- А твоей подруге сколько лет?

- Девятнадцать!

- Семнадцать!

- Чего ты врешь? Как, было 17, а теперь уже 18?Чего ты врешь?

Єдина зброя міліціянтів - протокол за вживання спиртних напоїв у громадських місцях. Але щойно задіють комендантську годину, неповнолітнім буде не до жартів.

Олеся Ануфрієва, співробітник Симферопільського МУ міліції:

- Наряды милиции будут посещать, во-первых, места массового скопления детей. Т.е., это район Сельпо, Пушкина, а также другие районы, бары, дискотеки, магазины, где запрещено детям появляться после 22 часов. После того, как сотрудниками милиции будет найден такой ребенок, он будет доставлен либо в опорный пункт милиции, либо в райотдел.

Микола Федорян, заступник керівника ГУ МВС України в Криму:

- Чтобы не было потом вопросов к милиции, почему чадо задержано в 3 часа ночи и доставлено без родителей на опорном пункте. Тогда будут вопросы к родителям, почему вас в 3 часа ночи не было рядом с ребенком.

Кримські міліціянти впевнені в своїх діях. Радять переймати вінницький досвід усім великим містам України.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзін, Крим, НТН.