Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2010, 13:40 Суспільство
"Будспецсервіс" хоче незаконно знести сараї жителів с. Тарасівка
"Будспецсервіс" хоче незаконно знести сараї жителів с. Тарасівка

Загадкове послання отримали мешканці села Тарасівки, що на Київщині. "Забирайте свої речі із сараїв, їх необхідно зруйнувати". Який зухвалець таке написав - з’ясовувала Марина Борисполець.

Галина Дорошенко, мешканка с. Тарасівки:

- Це ось сарай мій, я в ньому зберігаю консервацію, картошку, що потрібно, бо відноситься до квартири, до кожної. У нас 16 квартир і 16 погребів знаходиться. І ось на каждому сараї була така етикеточка прищеплена.

В цих оголошеннях фірма "Будспецсервіс" просить людей звільнити сараї до десятого квітня - на їхньому місці збираються зводити висотку. Пані Галина мешкає в цьому будинку понад двадцять років. Каже, квартиру отримала, а разом з нею - і сарай. Жінка обурена. Так само, як інші мешканці.

Клара Марюшенко, мешканка с. Тарасівки:

- Мы тогда работали в совхозе, и до квартиры давали погреб и сарайчик. Мы жили нормально. А теперь вот новая власть. А куда нам деваться?

Мешканці кажуть, валити їхні сараї не мають права. Адже це - людська власність.

Світлана Гуцуляк, мешканка с. Тарасівки:

- Закон України про приватизацію. Допоміжні приміщення передаються у власність квартиронаймачам і окремо приватизації не підлягають.

Аби побудувати тут багатоповерхівку, треба не тільки знести сараї, а й зрізати понад шістдесят дерев. Утім, люди завадили спиляти сквер. Землю під забудову віддав селищний голова - в оренду на п’ять років. Кореспондентам "Свідка" чиновник відповів: не знав, що хочуть зносити людські сараї.

Володимир Сезон, тарасівський селищний голова:

- До людей дійшла перекручена інформація. Відбулася така ситуація, що чоловік, який був директором підприємства, помер від раку, і передали справу неосвіченому хлопцю. Грубо говоря, понавішували папірців про знесення сараїв.

Та разом із тим голова зізнався, що сараї потрапляють під план забудови. Нашу знімальну групу він запевнив: будівлі не чіпатимуть без згоди людей. А от дерева таки спиляють. Щоправда, обіцяють висадити удвічі більше нових. Але селяни не надто вірять: у разі потреби звертатимуться за правдою до суду. А програма "Свідок" стежитиме за перебігом подій.

Марина Борисполець, Ігор Молчанов, НТН.