Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2010, 12:59 Суспільство
Наречений покінчив життя самогубством під час знайомства з батьками
Наречений покінчив життя самогубством під час знайомства з батьками

Надзвичайно неприємний сюрприз отримала родина з Чернігівщині. Молодик прийшов знайомитися з батьками нареченої і просто під час застілля встромив собі в груди ножа.

Три місяці тому двадцятирічний Роман познайомився з жінкою. Мешкала вона у сусідньому райцентрі і була на дванадцять років старшою. Стосунки між ними розвивалися стрімко - все йшло до весілля. Та ба. Під час оглядин сталося непередбачуване.

Ігор, мешканець с. Малийків:

- Вот так сидели, а он каже: "Я докажу, как я тебя люблю". Берет за ножа и резко себя - раз…

Коли наречений устромив собі в груди шинкувального тесака, ні домашні, ні гості навіть не второпали, що сталося.

Ігор, мешканець с. Малийків:

- Кров  хлище сюди ж, на стол. И улыбается. Кров фонтаном. И он брык - и упал вот тут на пол. Мы стол отодвинули и положили его вот сюда.

На відчайдушні крики позбігалися мало не всі сусіди.

Людмила, мешканка с. Малийків:

- Такой крик. Сильный бы крик... Когда мы забежали, уже нож был в груди.

- А кто всадил этот нож?

- И девушка орет, и головою о двери.

За годину Романа доправили до лікарні, однак рятувати його було вже запізно. Через смерть парубка кримінальної справи не порушували.

Павло Литвин, експерт:

- Это самоубийство. Нанесение себе телесных повреждений на почве семейных неурядиц.

Що ж насправді сталося у Малийках, вирішили з’ясувати журналісти "Свідка".

Василь Маркович, мешканець с. Малийків:

- Тут один казав, що, ізвініте за вираженіє, йому помогли. Я даже можу подсказать, хто мені таке сказав. Тільки каже, мовчи, бо прийдуть і тобі таке буде.

Однак версія про вбивство, окрім чуток, не підтвердилася. Більшість із свідків кривавого застілля стверджують: Роман таки наклав на себе руки.

Людмила, мешканка с. Малийків:

- Когда скорая приехала, так у него все руки обрезанные. Он не раз себе резал вены, играл со смертью. Доигрался...

Чому - й досі залишається загадкою. Про можливі негаразди в особистому житті самогубці журналісти так і не дізналися, одразу після трагедії наречена зникла. Загиблого в селі характеризують по-різному, але ніхто не пригадує, щоб у нього були проблеми з психікою.

Петро, товариш загиблого:

- Парень был неплохой, молодой. 20 лет, как никак - только жить начал. Был хороший, помогал всем, кто что не попросит. Просто что такое горе случилось…

Людмила, мешканка с. Малийків:

- Пил, курил и наркоманил, а батько його - тюремщик, 15 лет отсидел. А мама их туберкулезом болела, тоже пила и курила. Картошку у меня воровали. Два года подряд - вытащили всю картошку.

За словами фахівців, випадок з Романом - незвичний, але й не винятковий. Це - демонстративний суїцид. Його підвалини ведуть в дитинство, коли батьки усіляко потурають своєму чаду.

Їнна Чистенко, психолог:

- За статистикою приблизно 50 відсотків самогубств здійснюють люди, які мають певні розлади психічні. Проте, інші 50 відсотків - це досить самодостатні люди, які можуть знаходитись поруч з нами. Демонстраційний суїцид є вчинком настільки афективним, що і сама людина, яка хоче здійснити цей суїцид ще 5 хвилин до того, можливо, і не скаже, що вона готова на це. Для того, щоб довести своє кохання, або що він є сильним чоловіком, який вартий такої жінки.

Щоб з вашими близькими не сталося біди, проявляйте до них щиру увагу, радять психологи. Тепла душевна розмова загладить будь-який сімейний конфлікт, а то й відверне непоправне.

Андрій Герко, Олександр Кругликов, Святослав Мелешкін, НТН.