Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2010, 09:55 Суспільство
У Києві власники підвалу ризикують обрушити всю п'ятиповерхівку
У Києві власники підвалу ризикують обрушити всю п'ятиповерхівку

У Києві руйнують п’ятиповерхівку. Б’ють на сполох мешканці будинку на вулиці Ігоревській. На місце подій вирушила знімальна група "Свідка".

Дорогу до будинку перекрила вантажівка з трактором. Робітники, мов мурахи, швиденько знімають асфальт. Із самісінького ранку місцеві мешканці забили на сполох.

Любов Хамаза, мешканка м. Києва:

- Они хотят вдоль дома оголить фундамент, проложить лестницу и сделать выемку фундамента для двери. Хотят сделать отдельный вход.

Люди непокояться, таких робіт п’ятдесятивосьмирічна споруда може не витримати. Ще взимку власники підвалу намагалися провести ці роботи. Та через протести мешканців усе припинили. Замовника робіт покарали, адже той не мав дозволу. Сьомого квітня знову з’явилася важка техніка. Та дозволу знову ніхто не бачив.

Любов Хамаза, мешканка м. Києва:

- Он сказал, что у них только на внутренние работы. Покажите хотя бы это. Он сказал: они есть, но на руках нет.

Наша знімальна група спробувала знайти старшого серед робітників. Та щойно у дворі з’явилася телекамера, бригадира і слід запав. Інші відрекомендувалися працівниками Київенерго. Чий трактор і навіщо він тут, ніхто не говорить.

Робітник:

- Мы не роем, мы - подрядная организация Киевэнерго, чтобы этот трактор не зацепил кабеля, потому что все останутся без света.

Пролити світло на ситуацію ми вирішили у ЖЕКу. Там знають про заборону чіпати фундамент. Але ж так хочеться, щоб хтось своїм коштом відремонтував старий підвал.

Працівник ЖЕКу:

- Не реагируйте на то все. Бо в подвале комары. Зараз прийшла людина, і там буде порядок.

Та мешканці будинку таки вимагатимуть, щоб на них реагували. Почнуть із райадміністрації та прокуратури.

Олександр Дем’янчук. Олександр Мироненко. НТН.