Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2010, 12:14 Суспільство
Скажений вовк напав на двох 80-річних бабусь на Сумщині
Скажений вовк напав на двох 80-річних бабусь на Сумщині

Скажений вовк ледь не загриз двох 80-річних бабусь на Сумщині. Порвав руки й ноги. Сіромаху застрелили, але фахівці кажуть: скажені хижаки нападатимуть і далі: на цьогорічну вакцинацію диких тварин і досі не надали грошей.

На дев’ятому десятку років Ганні Яківні довелося битися з величезним вовком. Страшні ікла роздерли бабусі руку, але каже, то пусте, старшій сестрі звір мало не перегриз горла.

Ганна Бабич, постраждала:

- Він із погреба - і на Олену. Олену повалив, а вона кричить: "Спасай мене!". А у мене ж сокира - не шукала я ж нічого. Ухватила - да як тріснула по голові!

Віктор Кузьменко, хірург:

- Раны серьёзные, они осложняются тем, что это рваные раны, инфицированные, и, опять же, специфика возраста - заживление идет уже не так быстро, как у молодых людей.

Від обійстя Ганни Яківни сіромаха побіг гуляти селом Бондарами. 16-річний Олексій саме йшов рибалити. Спочатку й не повірив, коли друзі закричали: "Вовк!"

Олексій, житель с. Бондари:

- Заскочив на дерево, а хлопці - на сусіднє.  Гирчав, вив, страшне, що робив.

Просиділи на деревах хвилин 30, доки хижак обрав іншу розвагу: бігав обійстями й роздирав собак. Хазяйнував майже добу, аж зрештою місцеві його застрелили. Фахівці кажуть: тварина була скаженою.

Олександр Назаренко, мисливець:

- Зверь или раненный, или на человека, или больной. Нормальный зверь на человека не идет.

Валентина Грузинська, заввідділу Конотопської районної санітарно-епідеміологічної станції:

- Ситуація в цілому по Конотопському району впродовж останніх трьох років продовжує залишатися складною. В нас щорічно реєструються випадки захворювання на сказ серед диких і домашніх тварин.

Цьогоріч уже тричі до районних сіл забрідали хворі лисиці. Їх, як і вовка, застрелили, але на людські подвір’я може прийти ще чимало агресивних хижаків. Двічі на рік в ліси з гелікоптерів мають розсипати приманку з вакциною проти сказу. 2010-го ще не розсипали.

Ігор Ковальов, керівник управління ветеринарної медицини Конотопського району:

- Немає вакцини, немає фінансування. Коли вона буде - я сказати не можу.

Тож двобій, як у Ганни Яківни зі скаженим вовком, може стати для тутешніх сіл явищем звичним.

Ганна Бабич, постраждала:

- Нічого не страшно мені було, я б ще й другого зарубала!

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.