Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2010, 15:44 Суспільство
Мешканці столиці продовжують боротьбу з безпритульними собаками
Мешканці столиці продовжують боротьбу з безпритульними собаками

А у Києві триває війна з безпритульними собаками. Її оголосили мешканці столиці. Вони скаржаться: тварини кусають. На невдоволення відгукнулася міська влада. Чотирилапих виловлюють і доправляють у притулок. Знімальна група "Свідка" бачила, як гуманно це роблять.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Вісім будок - це помешкання для двох десятків безпритульних собак. Їхня оселя розташована в глибині Голосіївського парку. Наче нікому не заважають. Та місцеві мешканці скаржаться: з ними й зовсім життя немає.

Оксана Ігорівна раніше безпритульних волохатих не боялася, аж поки собаки з нею підло не вчинили. Спокійно йшла до крамниці. Поряд, каже, тварин не було. Аж раптом відчула: її вкусили.

Оксана Ситоленко, постраждала:

- Услышала, что у меня липкое что-то по ногам течет. Колошу, штанину подняла - и увидела, что у меня там просто вырванные клочья. Я обернулась и увидела, что возле этой лавочки собака не рычала, не кричала. Она просто наблюдала за моей реакцией.

Шокована ледве дісталася швидкої.

Оксана Ситоленко, постраждала:

- "Укус гомілки" написано, три ранки, размеры написаны.

Ногу перев'язали, зробили ін'єкцію проти правця й відпустили додому. Минулося без ускладнень. Та відтоді жінка з безпритульних собаками бореться. Скарги разом із нею написали ще з десяток киян. Адміністрація парку вирішила тварин звідси депортувати.

Дмитро Пищолка, майстер Голосіївського парку:

- Ми заключили договір, проплатили кошти, і тепер їх відловлять з подальшим їх утриманням .

Чотириста тридцять чотири гривні за кожну собаку. Домовилися прибрати десять тварин. Ловити їх приїхали на світанку. Працівник комунального підприємства заряджає рушницю. Нехитру.

Співробітник комунального підприємства:

- Это духовое ружье, первобытное! Заряжается в шприц препарат, вставляется, дуем, как рябиной раньше, как в детстве. Я надеюсь, что вы в детстве рябиной стреляли.

Тільки цілять вони снотворним. Прибідняються: слабеньке. Собаки іноді й не засинають. Трубка стріляє аж на п’ять метрів. Ось ловець у камуфляжі йде на полювання. Доки заглядає в одну будку, з іншої швидко вискакує псиця. Інспектор її доганяти не береться. Йде шукати інших. Намарно. Пояснює: їх просто дуже часто ловили.

Співробітник комунального підприємства:

- По городу большинство собак уже отловленные, уже были в отлове, которые второй-третий раз уже не подходят, очень тяжело поймать.

Та гроші все ж намагаються відпрацювати. Сідають у "Газель" - на патрулювання. Знімальна група "Свідка" їде слідом. Робимо кілька кіл навколо парку. Проте, ніде й не загальмували. Повернулися на попереднє місце.

Співробітник комунального підприємства:

- Честно вам скажу, смысла нет здесь стоять, ждать, пока собаки придут. Собаки не подходят.

Врешті, угледів собаку. Підходить навшпиньки. Дує у рушницю. Але не влучає. Повз ціль летить і другий шприц. Тварина спокійно підвелася й накивала п'ятами.

Лариса Салига, диспетчер комунального підприємства:

- В данной ситуации отлов не произошел. Я так думаю, потому что было очень много людей, собаки здесь пуганные.

Вони працюють кожен день, окрім вихідних. Та тільки по три години - з шостої ранку до дев'ятої. Тому на нульовій позначці цей вилов закінчили. Кажуть: приїжджатимуть сюди, поки не заберуть до притулку всіх собак.

Олена Ткаченко, Олександр Кругликов, НТН.