Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2010, 09:29 Суспільство
У Харкові викладач одного з ВУЗів торгував зброєю
У Харкові викладач одного з ВУЗів торгував зброєю

Харківський педагог торгував зброєю. А викрили його УБОЗівці сусідньої Полтавської області. Як виявилося, вдень учитель допомагав студентам гризти граніт науки, а ввечері - скуповував і перепродував пістолети. Докладніше про подвійне життя освітянина - в сюжеті Олександра Дем'янчука.

Це не виставка потенціалу українських вояків. Увесь арсенал належить одній людині - викладачеві з військової підготовки навчального закладу.

Олег Кропивка, заступник керівника УБОЗ ГУ МВС України в Полтавській області:

- Дана особа має свій власний бізнес та працює викладачем вогневої підготовки в одному з вузів.  Займалася збутом вогнепальної зброї на території Полтавської та сусідніх областей. Збут зброї проводила у своєму кафе у підсобному приміщенні.

Квартира підозрюваного нагадує військовий склад. Автомати, кулемети, снайперські гвинтівки, пістолети, гранати й розмаїття холодної зброї. Про деякі види досі мріють українські спецпризначенці.

Валерій Рой, експерт ГУ МВС України в Полтавській області:

- Серед зброї знаходяться деякі екземпляри, можна сказати, рідкісні для дослідження нашого сектору. Тому що ця зброя знаходиться повинна на озброєнні силових відомств нашої держави.

Підозрюваний виправдовується: зброя його захоплювала змалечку. Колекціонував раритети. Тому й пішов працювати викладачем військової підготовки. Та згодом хобі стало кримінальним. Чоловік почав скуповувати й перепродувати зброю. Погоджується, чинив неправильно. Проте, гроші не пахнуть.

Підозрюваний:

- Любовь к оружию, ну, и тяга к оружию без злого умысла. Бес попутал. В принципе, это все смертоносное оружие - попади оно в руки преступных элементов или криминалу, может беда быть просто страшная.

Запобігати лиху доведеться правоохоронцям. Нині вони з’ясовують імена клієнтів підозрюваного. Проти нього ж порушили кримінальну справу. У викладацькій кар'єрі педагога тепер груба крапка. Розповідатиме про зброю, хіба що, співкамерникам.

Олександр Дем'янчук. Олександр Петрушко. НТН.