Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2010, 11:49 Суспільство
Херсонські правоохоронці влаштували антитерористичні навчання
Херсонські правоохоронці влаштували антитерористичні навчання

Історія із заручниками - і у виправній колонії на Херсонщині. В'язні захопили у промзоні чотирьох найманих майстрів і взялися висувати вимоги. Хотіли домогтися нереального: звільнення з-за ґрат і послаблення режиму для інших засуджених.

Злочинці, говорять по рації:

- Слушай меня внимательно и записывай. Не дай Бог что-то забудешь, или автобус будет какой-то заразой заряженный, или что угодно, - лупанём, у нас еще хватит заложников.

Кілька ув'язнених захопили заручників. Поводяться вкрай агресивно. Мають зброю і не обмежуються у вимогах.

Требования простые: "Лимон денег, самолет и отсюда свалить. Дальше, чтобы пацанов наших не щемили, не обижали, как говориться, попустить чу-чуть режим, этот беспредел мусорской. Питание, вы посмотрите, что там на хмыре дают, что там можно жрать?"

Крім цього, бунтарі вимагають спілкування з прокурором та журналістами. Заради порятунку заручників вимоги виконали. Але автобус з терористами перехопили на виїзді.

Так виглядали навчання, в яких взяли участь представники правоохоронних органів, які мають боротися з тероризмом. "Альфа", "Сокіл" та "Беркут" відточували свою майстерність.

Микола Чистиков, помічник керівника УСБУ в Херсонській області:

- Оцінка навчанням дана позитивна, у випадку бойовому думаю, що ми справимось.

Вчилися вести переговори з терористами й місцеві чиновники.

Олексій Беспалов, заступник голови Херсонської облдержадміністрації:

- На органы исполнительной власти, которые действуют на территории, возлагается масса задач по обеспечению и транспортом и выполнением определенных условий, которые требуют террористы.

Сьогодні події розгорталися за узгодженим сценарієм. Проте, правоохоронці добре пам'ятають реальний випадок, що стався 2001-го року на Херсонщині у сусідній колонії.

Петро Бондар, керівник управління з питань виконання покарань у Херсонській області:

- Сегодня учения проходили по времени. Тогда они длились около трех суток и закончились тем, что люди, которые захватили заложников, они были уничтожены.

Олена Ваніна, Андрій Тарановський, НТН.