Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 березня 2010, 13:33 Суспільство
У лісі на Чернігівщині впіймали "снігову людину"
У лісі на Чернігівщині впіймали "снігову людину"

Та історія не без сюрпризу: коли ж дивну істоту доправили до міліційного відділку, таємничий Єті перетворився на 50-річного рецидивіста.

Коли до сільмагу на околиці Вербівки увійшла заросла волоссям й сіра від грязюки істота, продавчиня мало не втратила свідомість. Жінка вирішила, що до крамниці навідалася снігова людина, і почала чимдуж гукати на допомогу. Непрошений гість миттю вискочив на двір й кинувся до лісу.

Олег Жерняк, заступник керівника Ріпкинського РВ міліції:

- Нам повезло, що випав свіжий сніг. Були хоч і присипані його сліди, проте, мисливський досвід підказав, і ми по сліду його знайшли отут.

Невідомий лежав на снігу із сокирою в руках. Як побачив правоохоронців, кинувся було до них. Та ба. Вже за півгодини таємничий "Єті" сидів у відділку. Там за допомогою мочалки і ножиць його перетворили на 50-річного чоловіка.

Затриманий:

- Я прятался не потому, что я в розыске, я прятался от местных. От меня родня отказалась, после того, как я заболел туберкулезом.

Однак стражі порядку іншої думки. Рік тому чолов’яга разом з двома поплічниками пограбував селянина. Нападники відібрали у нього скутер. Двох затримали гарячим слідом, третій накивав п’ятами.

Олег Жерняк, заступник керівника Ріпкинського РВ міліції:

- Для свого лежбища він готувався по всім правилам мисливським. Спочатку розпалював багаття, далі зробив настил із соснових гілок і два пухових одіяла у нього було. Переховувався тривалий час, фактично рік ми його шукали.

Харчувався втікач грибами та ягодами. Те, що не з'їдав - міняв у селян на харчі. Холодну зиму йому допоміг пережити неабиякий життєвий досвід.

Затриманий:

- Я спецподготовку проходил, на Байконуре служил - опыт остался. У меня было два одеяла ватных. Так по-партизански разведу костер, подстелю веток. Одно под низ, другое - наверх, и все.

Нині чернігівський "Єті" перебуває в СІЗО. Тут він вже не вперше. Зізнається: умови набагато комфортніші, ніж у лісі. От тільки на вікнах ґрати. Через них дивитиметься на сонце ближчих років зо три.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.