Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2010, 13:48 Суспільство
У Києві затримано одного з поплічників легендарного "Бабая"
У Києві затримано одного з поплічників легендарного "Бабая"

У Фастівському районі Київщини міліціянти затримали члена угруповання Бабая. Поки сам ватажок чекає на вирок суду у СІЗО, правоохоронці полюють на його поплічників.

2009-й рік міліціянти закрили гучним затриманням Юрія Багієва, відомого у вузьких колах під прізвиськом "Бабай". Подейкують, усі злочини на залізничному вокзалі відбувалися з його благословення. Нині Бабая звинувачують у перешкоджанні роботі перевізників. Нібито, брав з них данину.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва Сидить чекає на вирок суду:

- Шевченківський суд, який нещодавно відбувся і обирав запобіжний захід щодо цієї людини, він визначив, що підозрюваний буде перебувати під вартою ще до 1 квітня. А наше слідство київської міліції вже готує документи щодо причетності його до організованої злочинної діяльності.

Імовірно, перешкоджання перевізникам - не єдиний злочин, за який доведеться відповідати. Транспортні міліціянти затримали одного з членів угруповання Бабая, який тривалий час переховувався у Фастівському районі. Цього члена банди звинувачують у грабунках та шахрайствах.

Юлія Кучирка, оперуповноважена сектора ЛВ міліції на станції Київ-Пасажирський:

- У 2008-му році його було оголошено в розшук шевченківським районним судом м. Києва. Злочини вчинялися у 2004 році. Даний підсудний громадянин є раніше судимий тричі за хуліганські дії та вчинення аналогічних злочинів.

Поки що справи Бабая та його підлеглого не перетинаються. Утім, правоохоронці не виключають, що після розмови з новим фігурантом у справі колишнього тіньового господаря Київського вокзалу з`являться нові кримінальні епізоди.

Юлія Кучирка, оперуповноважена сектора ЛВ міліції на станції Київ-Пасажирський:

- Під час затримання він опору не чинив. Він зізнався повністю у вчинених злочинах.

Скільки ще бабаївців гуляє на свободі, ніхто не говорить. Проте, оперативники переконані: рано чи пізно усіх їх затримають.

Олександр Дем’янчук. Аркадій Моос. НТН.