Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2010, 14:23 Суспільство
Напередодні 8 березня на Київщині влаштували конкурс жінок-міліціонерів
Напередодні 8 березня на Київщині влаштували конкурс жінок-міліціонерів

Хто ліпше влучить, хто спритніше руку заламає, хто красивіше заспіває пісню. Напередодні 8-го березня на Київщині змагалися жінки. За незвичним багатоборством для вас спостерігав Борис Сачалко.

Хто найвправніша міліціянтка Київщини? Щоб це визначити і влаштували конкурс. Почали зі стріляння. Влучали не всі. Незграбним допомагали.

Мішень задалеко, цілитися складно. Щоб не плакати, міліціянтки хіхікають.

Щомісяця тренуються, твердять конкурсантки. Умови стріляння тяжкі.

Наталя, учасниця конкурсу:

- Холодно дуже, ми трошки замерзли. Це була стрільба більше на виживання. Руки замерзли дуже.

Ігор Коваленко, член журі:

- Найбільше досягнення по стрільбі - це те, що всі залишилися неушкодженими, що вправа зі стрільби виконана чітко, без зауважень.

А ще міліціянтки показували, як злочинця затримують. Якби всі лиходії такі лемехуваті були, Україна стала б найбезпечнішою у світі.

Міліція має талант! Аби це довести - влаштували творчий конкурс. Тут танцювали, декламували власні вірші. Показували власні картини, пишалися власноруч вишитими речами і співали. А кому фантазії бракувало, просто розповідали. Ще торти пекли.

Олена, учасниця конкурсу:

- З чого робила - це інгредієнти: коржі, фрукти і згущонка. По смаковим якостям за свій торт ручаюсь, бо знаю, що він домашній.

А ще змагалися на найліпше заштопану шкарпетку. Отакі вони - українські міліціянтки.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України у Київській області:

- Ми думали: або штопати носки, або з міліцейського свистка насвистувати якусь мелодію. Але вирішили: носки краще, бо від свистка в залі в усіх би боліла голова.

Судити жінок складно, каже журі. Далеко не всі чоловіки знаються на штопанні речей, або випікання тортів. Тому часто керуються інтуїцією або симпатією. Такий конкурс у Київській області провели вперше. Міліціянти сподіваються - не востаннє.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН.