Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2010, 11:55 Суспільство
Мешканка Шостки знайшла у своєму під'їзді новонародженого
Мешканка Шостки знайшла у своєму під'їзді новонародженого

Покинуте в холодному під'їзді немовля стало героєм цілого міста на Сумщині. Мешканці Шостки зносять дитині подарунки, дехто вже планує всиновити. Хлопчика знайшла під сміттєпроводом мешканка будинку, малюк уже ледь пищав, у нього посиніли ручки й ніжки.

Сашко щойно заснув після обіду. Лікарі хваляться: малий уже набрав 120 грамів.

Надія Дац, заступниця головного лікаря Шосткинської районної лікарні:

- Кормится, прибавляет в весе. В настоящее время вес 3,240. Сейчас вот состояние хорошее ребеночка.

Сашко - хлопчик, що вижив. Його покинули в холодному під'їзді, просто під сміттєпроводом. У малюка не було сил навіть заплакати. Пані Людмила, що саме вийшла з квартири, почула лише тихий писк зі згортка старого ганчір'я. Подумала, викинули Котенят.

Людмила Риколенко, мешканка м. Шостки:

- Развернула аккуратненько, и сразу, получается, как разворачиваю, на меня раз - и глаза: хлоп-хлоп-хлоп! Меня как тряхануло! Я сразу сверток этот в руки, курточку расстегнула, за пазуху засунула и стою. Трусить начало, я минут пять, наверное, стояла и трусилась, не знала, что мне делать.

Жінка каже, того ранку чотири рази хотіла вийти з квартири, а все щось заважало. Опинилася на східцях якраз вчасно: малюк уже почав замерзати. Принесла дитину сусідці: до приїзду швидкої жінки вже й пупа зав'язали.

Олександр Новиков, лікар швидкої допомоги:

- Нормальный мальчик, доношенный. Переохлажденный, конечно, был ребенок. Ручки-ножки были холодные. Дали мы кислород, обогрели немножко, переодели в стерильный комплект для новорожденных.

На честь лікаря швидкої малого й назвали. А прізвище дали - Білий, бо білий-білесенький був сніг у день його народження.

Олена Риколенко, мешканка м. Шостки:

- Выходной день, представьте. До обеда мог бы вообще никто не выходить, обычно все отсыпаются. Наверное, судьба такая у ребенка, чтобы его спасли.

Тетяна Міняйло, помічниця керівника Шосткинського МВ міліції:

- Проводится комплекс оперативно-поисковых мероприятий по установлению личности и местонахождения биологической матери ребенка.

Про хлопчика-найду говорить ціле місто: уже є й молода пара, що готова бути Сашкові за тата й маму.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.