Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2010, 16:25 Суспільство
Не така страшна інавгурація, як її малюють
Не така страшна інавгурація, як її малюють

І знову про інавгурацію. Цього слова, як вогню, останні дні боялися столичні водії. Їм передрікали перекриті вулиці та великі затори. Як усе відбувалося насправді - бачила Марина Борисполець.

Не така страшна інавгурація, як її малюють. Заторів, яких очікували в Києві, майже не було. Навпаки, так вільно столицею давно не їздили. Імовірні причини дві: вулиці врешті відчистили від снігу або чимало шоферів завбачливо пересіли на метро. Гарно відпрацювали й даївці. Рух перекривали на короткий період, лише для того, аби пропустити кортежі. Наша знімальна група знайшла в Києві лиш одну вулицю, яку перекрили цілком - Лютеранську.

Правоохоронець:

- Добрий день, а скажіть будь ласка, тут на цілий день перекрита вулиця?

- Ні, не на цілий день, до вісімнадцятої години.

- А з котрої?

- З сьомої години ранку.

Чисті вулиці, тротуари без автомобілів, жодного затору чи навіть натяку на тягнтну. На кожному кроці даївці та міліціонери - контролюють ситуацію. Так центр Києва виглядає, хіба що, в день інавгурації. І пішоходи, й автомобілісти задоволені: давно такого порядку не бачили. Кажуть, наступному президенту треба передавати повноваження у спальних районах, щоб і там навели лад.

Олександр, водій маршрутного таксі:

- Сьогодні прекрасно, сьогодні хорошо. Пробок немає, нам їздить хорошо. Якби так кожнн день було.

Дмитро, водій:

- Та нічого, зранку можна було їхати, невеликий рух був, так що можна ще було їхати.

Наталя, мешканка м. Києва:

- З Павла Тичини до Подола.

- І як Вам?

- Ну, я добралася сюди без пробок.

Загалом день інавгурації пройшов спокійно. У міліції кажуть: не було жодних сутичок чи замахів. Лише вранці змусив захвилюватися один анонімний дзвінок.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- О десятій годині десять хвилин по спецлінії "102" надійшло повідомлення від людини, яка себе назвала керівником підрозділу армії народовладдя і сказала, що по шляху слідування нового президента від Києво-Печерської лаври до Українського дому може статися вибух.

Працівники управління держаної охорони, міліції та СБУ одразу перевірили вказаний маршрут. Вибухівку не знайшли, натомість активно розшукують дотепника. Далі на правоохоронців чекає радість: можна буде трохи розслабитися - до наступних урочистостей.

Марина Борисполець, Аркадій Моос, Віталій Савенко, НТН.